Muttertags-Rezepte: Geschenk wird an Mutter überreicht.

Sladki in slani recepti za materinski dan

Materinski dan je tik pred vrati in vi želite svojo mamo letos razveseliti z darilom, ki ga boste izdelali sami? Kako lepa ideja! Vendar pa ni več nujno, da gre le za slike, ki ste jih naredili sami, ročno izdelane kupone ali podobne predmete, kot je bilo to v preteklosti. Kaj pravite na okusen in poseben zajtrk, čudovito torto za materinski dan ali veliko pogostitev za to priložnost? Za vse te ideje imamo najboljše recepte za materinski dan.

Materinski dan v Sloveniji praznujemo 14. maja. Zato je skrajni čas, da za materinski dan pripravimo prave recepte.

Vsebina: Materinski dan – Recepti za ves dan

  1. Zajtrk za materinski dan: vse za okusen začetek dneva
  1. Torte in pite za materinski dan: naše najljubše pekovske kreacije
  1. Srčni recepti za materinski dan: Slastne jedi za praznični obrok  
  1. Majhna darila iz kuhinje za materinski dan

Zajtrk za materinski dan: vse za okusen začetek dneva

Svojo mamo zjutraj presenetite z zajtrkom za materinski dan in ji povejte, da jo imate radi. Da ne bo enako kot običajno, vam prinašamo majhno zbirko receptov za zajtrk ob materinskem dnevu, ki so še posebej dobro videti ob postelji, pa tudi na mizi.

Navdihnite se z našimi recepti za materinski dan in letos za zajtrk pripravite nekaj posebnega. Naš najljubši recept? Vsekakor smo izbrali palačinke Red Velvet:

Palačinke Red Velvet so predstavljene s prelivom na belem krožniku z dekoracijo
Palačinke Red Velvet

Lahko pa uporabite tudi številne druge recepte za odličen zajtrk, ki bo prijetno presenečenje na materinski dan. Domače omake in namazi, smoothiji, domači kruh ali osvežilni koktajl so le nekateri od številnih primerov! Ti najbolje veš, kaj je tvoji mami všeč!

Peciva in torte za materinski dan: naše najljubše kreacije za peko

Torta ali pecivo z najljubšim okusom vaše mame je lepa gesta. Tako boste pokazali, da jo dobro poznate in da veste, kaj jo bo razveselilo. Poleg tega lahko kos sladke torte z mamo osreči tudi vas, kajne? Zato še posebej na materinski dan priporočamo veliko sladkih kreacij za peko

Tudi v tej kategoriji vam z veseljem pokažemo naše najljubše izdelke za materinski dan. Predvsem naša okusna jagodna torta! Da, je nekoliko bolj zapleteno, vendar se vsekakor splača!

Strawberry Drip Cake postrežemo okrašeno na tortnem krožniku.
Jagodna kapljična torta

Seveda pa je odvisno od tega, kaj je vam in vaši mami najbolj všeč. Si želite še nekaj receptov za torte za materinski dan? Tukaj so!

Izdatni recepti za materinski dan: Okusne jedi za praznično pogostitev

Želite letos navdušiti svojo mamo s svojimi kuharskimi spretnostmi? Potem so naši slani recepti za materinski dan kategorija, primerna za vas! Ker bodo ti recepti poskrbeli za odličen spektakel na vašem krožniku. A če smo iskreni, so to preprosti recepti za materinski dan, ki jih lahko pripravite, tudi če nimate Michelinove zvezdice na svojem kuharskem klobuku.

Ko smo morali priporočiti glavno jed za vaš meni za materinski dan, se nismo mogli odločiti. Zato smo izbrali dve. Ena je okusen in obilen zrezek s parmezanmom, druga pa vegetarijanska alternativa: hrustljave kroglice iz kvinoje. Kaj boste izbrali?

Poleg teh dveh receptov imamo seveda še veliko drugih idej. Ob lepem vremenu je vsekakor vredno prižgati žar. Ali pa si bomo vendarle privoščili lažjo solato? Glede na to, kaj je vaši mami in vaši družini najbolj všeč, lahko izbirate:

Majhna darila iz kuhinje za materinski dan

Poleg vseh dobrot, ki smo jih predstavili zgoraj, obstajajo tudi majhne kreacije, ki so kot nalašč za majhna darila. Ne glede na to, ali ne morete biti z mamo na materinski dan ali pa ji preprosto želite nekaj podariti. Ročno napisan pozdrav iz kuhinje je vedno dobra ideja. Tukaj je nekaj receptov za materinski dan, ki jih lahko zavijete in podarite:

To je vse iz naših receptov za materinski dan, ki bodo zagotovo razveselili vašo mamo. Želite več? Nato si oglejte naše kategorije predjedi, sladic ali prigrizkov in poiščite več receptov, ki so kot nalašč za letošnji materinski dan. Upamo, da boste uživali v kuhanju in peki!

Written by:

Svenja se v kuhinji rada usmeri na najmanjše potankosti. Od osvežitve in hitrih receptov do sestavljenih menijev testira vse, dokler ni popolno.