Palačinke Red Velvet
Red Velvet palačinke niso le vizualen vrhunec! Ta svetlo rdeča palačinka se ponaša tudi s svojim okusom. Barvo dobijo iz rdeče pese. Ne samo, da je to naravno barvilo, zaradi njej so ti majhni priboljški tudi zelo zdravi. Kot priloga je primeren preliv iz svežih jagod in jogurta. To je kombinacija, zaradi katere bo vaš naslednji zajtrk prava uspešnica. Red Velvet izvira iz angleščine in pomeni rdeči žamet – palačinke Red Velvet pa so videti in okusiti prav tako mehke in nežne. Poskusite jih!
Sestavine
Izberite število obrokov
130 g ovsenih kosmičev | |
1čajna žlička pecilnega praška | |
1čajna žlička sode bikarbone | |
1 rdeča pesa kuhana in olupljena | |
130 ml Mandljevo mleko | |
1 jajce | |
2žlici kokosovega sladkorja | |
1čajna žlička kakava za peko | |
3kapljice rdečega živilskega barvila neobvezno | |
malo rastlinskega olja za peko |
Za preliv
100 g nizkokalorične skute | |
100 g naravnega jogurta | |
2žlici agavinega sirupa | |
1ščepec cimeta | |
100 g svežega jagodičevja zmešanega, po vašem okusu |
Prehranske vrednosti
502
Kalorije
77 g
Ogljikovi hidrati
11 g
Maščobe
19 g
Beljakovine
Postopek
1.
Za preliv
Zmešajte vse sestavine razen jagodičevja in jih postavite v hladilnik.
Označi kot dokončano
2.
Za palačinke
Ovsene kosmiče grobo zmeljite v mešalniku. Zmešajte s pecilnim praškom, sodo bikarbono, kokosovim sladkorjem in kakavom za peko.
Označi kot dokončano
3.
Pripravite testo
Ločeno zmešajte rdečo peso z mandljevim mlekom in po potrebi dodajte jedilno barvilo. Dodajte ovseni mešanici, dodajte jajce in mešajte, dokler ne nastane homogeno testo.
Označi kot dokončano
4.
Cvrtje palačink
Na srednji temperaturi segrejte ponev z malo rastlinskega olja in eno za drugo specite palačinke.
Označi kot dokončano
5.
Serviranje
Pripravljene palačinke zložite eno na drugo in jih okrasite s svežimi jagodami.
Označi kot dokončano
Opombe
Hranilne vrednosti so ocenjene glede na sestavine. Pravzaprav se lahko razlikujejo.