Mafini iz bučk in korenja

Toliko zelenjave v enem mafinu? O, da! Mafini iz bučk in korenja so bolj zdrava alternativa klasičnemu pecivu. Zaradi zelenjave je testo zelo sočno, jabolko pa mu daje sladek okus. V naših sladkih kreacijah obožujemo zelenjavo, zato poleg mafinov iz bučk in korenja priporočamo tudi korenčkove energijske kroglice!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
1 bučka
2 korenčka
1 jabolko
100 g trsnega sladkorja
150 g moke
100 ml olja
2čajni žlički pecilnega praška
1 zavojček vanilijevega sladkorja
1/2žličke cimeta
1/4žličke janeža
Pripomočki
Kuhinjski strgalnik
12 posodic za mafine
Kuhinjski robot ali ročni mešalnik

Prehranske vrednosti

163 Kalorije
21 g Ogljikovi hidrati
8 g Maščoba
2 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava

Pečico segrejte na 180 °C, da omogočite kroženje zraka. Bučke in jabolko olupite in odstranite sredico. Olupite korenje. Vse naribajte v skledo kuhinjskega robota.
Označi kot dokončano
2.

Zamesimo testo

Postopoma dodajajte olje, moko in sladkor. Vse skupaj mešajte na najnižji ravni, dokler ne nastane gladko testo.
Označi kot dokončano
3.

Peka mafinov

Zdaj testo vlijemo v kalupe za mafine in jih postavimo v ogreto pečico. Počakajte približno 20 minut in nato lahko uživate v pečenih mafinih.
Označi kot dokončano

Opombe

Hranilne ​​ vrednosti so ocenjene glede na surovine. Pravzaprav se lahko razlikujejo.
 Shrani kot PDF