Sirup iz vrtnic

Rožnati sirup zapeljivo diši, zaradi svoje svetlo rožnate barve je videti čudovit, vaše pijače in koktajli pa bodo v prihodnosti dosegli povsem novo raven. V tem receptu vam pokažemo, kako pripraviti domači sirup iz vrtnic. Nato ga uporabim na primer v našem roza gin sour. Veliko zabave pri poskušanju.

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
1 kg sladkorja
250 ml vode
5 roza/rdečih dišečih vrtnic svežih in neškropljenih

Prehranske vrednosti

400 Kalorije
100 g Ogljikovi hidrati
0 g Maščobe
0 g Beljakovine

Postopek

1.

Pripravite vrtnice

Rožo pretresite, odstranite liste iz popka in jo na kratko sperite pod hladno vodo. Postavite v posodo, ki je odporna na toploto in jo je mogoče zapreti.
Označi kot dokončano
2.

Pripravite sirup

Sladkor in vodo zavrite, dokler voda ni popolnoma čista.
Označi kot dokončano
3.

Počakajte, da se sirup prelije

Sladkorno vodo dodajte cvetnim lističem vrtnic in jih takoj pokrijte. V hladnem in temnem prostoru pustite stati približno 2 dni.
Označi kot dokončano
4.

Dokončajte sirup

Sirup iz vrtnic precedimo in ga ponovno zavremo približno 3 minute. Shranjujte v neprepustnih steklenicah.
Označi kot dokončano

Opombe

Mimogrede, domači sirup v okrasni steklenici je odlično darilo za gostiteljice ali spominek!
Iz recepta nastane približno 1 liter sirupa, zato en odmerek ustreza približno 100 ml sirupa.
 Shrani kot PDF