Solata z jabolki in kolerabo

Solata iz kolerabe in jabolk je odlična alternativa klasični zeleni solati. Jabolko temu receptu doda svežino in se odlično ujema z orehi, rukolo in rdečo čebulo. Preizkusite to nenavadno kombinacijo in se pustite presenetiti!

Sestavine

Izberite število obrokov
1 koleraba cca 300 g
1 jabolko cca 150 g
10 g orehov
1/2 rdeče čebule
50 g rukole
Za preliv
2žlici belega vinskega kisa
2žlici oljčnega olja
2žlički agavinega sirupa
sol in poper po okusu
Pripomočki

Prehranske vrednosti

287 Kalorije
24 g Ogljikovi hidrati
18 g Maščobe
5 g Beljakovine

Postopek

1.

Za solato

Kolerabo olupite, razrežite na četrtine in na tanko narežite s strgalom. Zmešajte s soljo in pustite stati 10 minut.
Označi kot dokončano
2.

Priprava preliva

Zmešajte vse sestavine. Začinite s soljo in poprom.
Označi kot dokončano
3.

Priprava sestavin

Orehe grobo sesekljajte. Jabolko operite, odstranite sredico, razrežite na četrtine in naribajte na tanke rezine. Rukolo operite in posušite. Olupite čebulo in jo narežite na drobne koščke.
Označi kot dokončano
4.

Priprava solate

Vse skupaj zmešajte, začinite in pustite stati v hladilniku vsaj 30 minut.
Označi kot dokončano

Opombe

Hranilne vrednosti so približne, v resnici se lahko razlikujejo.
 Shrani kot PDF