Pečeni kostanji

Priprava kostanja sploh ni zapletena. Poznate to poslastico le z božičnih trgov ali sejmov? V tem receptu se boste naučili, kako doma speči kostanj. Uporabite jih lahko tudi v jesenskih receptih. Ne oklevajte in poskusite!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
Poljubna količina kostanja ali sladkega kostanja

Prehranske vrednosti

364 Kalorije
70 g Ogljikovi hidrati
4 g Maščobe
4 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava

Kostanj sortirajte in ga z ostrim nožem prerežite navzkrižno od konice do mesa.
Označi kot dokončano
2.

Segrevanje pečice

Pečico segrejte na 175 °C.
Označi kot dokončano
3.

Pečeni kostanji

Kostanj položite na pekač in ga pecite 20 do 30 minut. Pripravljene so, ko koža na robovih rahlo počrni in se lušči navzven. Kostanj ohladite, ga olupite in uživajte.
Označi kot dokončano

Opombe

Ker lahko spečete poljubno količino kostanja, je v tem receptu en obrok 200 g kostanja.
Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.
 Shrani kot PDF