Pečeni kostanji
super easy
Priprava kostanja sploh ni zapletena. Poznate to poslastico le z božičnih trgov ali sejmov? V tem receptu se boste naučili, kako doma speči kostanj. Uporabite jih lahko tudi v jesenskih receptih. Ne oklevajte in poskusite!
Sestavine
Izberite število obrokov
Poljubna količina kostanja ali sladkega kostanja |
Prehranske vrednosti
364
Kalorije
70 g
Ogljikovi hidrati
4 g
Maščobe
4 g
Beljakovine
Postopek
1.
Priprava
Kostanj sortirajte in ga z ostrim nožem prerežite navzkrižno od konice do mesa.
Označi kot dokončano
2.
Segrevanje pečice
Pečico segrejte na 175 °C.
Označi kot dokončano
3.
Pečeni kostanji
Kostanj položite na pekač in ga pecite 20 do 30 minut. Pripravljene so, ko koža na robovih rahlo počrni in se lušči navzven. Kostanj ohladite, ga olupite in uživajte.
Označi kot dokončano
Opombe
Ker lahko spečete poljubno količino kostanja, je v tem receptu en obrok 200 g kostanja.
Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.