Latte z bučno začimbo

Latte z bučno začimbo je preprosto nepogrešljiv na svež jesenski dan. Močan espresso, pomešan s sladkim in pikantnim bučnim pirejem in bučno začimbo? Kdor se je tega domislil, si zasluži medaljo. Radi pripravimo latte z bučno začimbo z malo stepene smetane na vrhu in ga okrasimo s cimetom in bučno začimbo.

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
1 dvojni espresso sveže pripravljen
2žlici bučnega pireja
1žlička rjavega sladkorja
250 ml polnomastnega mleka ali spenjenega alternativnega veganskega mleka
20 g stepene smetane ali veganske alternative
2žlički začimbe za bučno pito
1žlička cimeta
Pripomočki
Penilnik mleka

Prehranske vrednosti

304 Kalorije
20 g Ogljikovi hidrati
20 g Maščobe
9 g Beljakovine

Postopek

1.

Premešajte bučno začimbo Latte

Espresso zmešajte z bučnim pirejem, rjavim sladkorjem in 1 žličko bučne začimbe.
Označi kot dokončano
2.

Penjenje mleka

Spenite mleko in ga prelijte v visok kozarec. Smetano stepite posebej.
Označi kot dokončano
3.

Postrezite

Mešanico espressa počasi dodajte mlečni peni (najbolje je, da jo vlijete s strani). Dodajte stepeno smetano in posujte s cimetom ter preostalo bučno začimbo.
Označi kot dokončano

Opombe

Če imate vegansko alternativo mleka, ki se dobro peni, lahko zlahka pripravite veganski Latte z bučno začimbo!
Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.
 Shrani kot PDF