Losos z zelenimi šparglji
Losos z zelenimi šparglji: Ali obstaja recept, ki bolj napoveduje prihod svežine in pomladi? Menimo, da ne. Skupaj s svežimi zelišči in nekaj češnjevimi paradižniki je ta recept ne le hiter in enostaven, temveč tudi zelo zdrav in vsebuje veliko beljakovin. Idealen za tople dni. Vse lahko pripravite zelo enostavno v ponvi in v pečici. Zakaj recepta ne bi preizkusili tudi sami?
Sestavine
Izberite število obrokov
600 g lososovega fileja | |
400 g zelenih špargljev | |
200 g češnjevih paradižnikov | |
8 strokov česna | |
4vejice rožmarina | |
4vejice timijana | |
2žlici sladkorja | |
2žlici oljčnega olja | |
1žlica balzamičnega kisa | |
sol in poper po okusu |
Pripomočki
Posoda za peko |
Prehranske vrednosti
473
Kalorije
19 g
Ogljikovi hidrati
27 g
Maščobe
38 g
Beljakovine
Postopek
1.
Priprava sestavin
Šparglje operite in odstranite olesenele dele. Šparglje primite za oba konca in jih upognite. Na ta način odstranite neužitni, oleseneli del. Paradižnike operite, ribe splaknite v hladni vodi in jih posušite. Česen olupite in zdrobite z nožem. Zelišča operite in posušite.
Označi kot dokončano
2.
Segrevanje pečice
Pečico segrejte na 200 °C (zgornji/spodnji grelec).
Označi kot dokončano
3.
Šparglje skuhajte
V ponvi segrejte žlico olivnega olja. Dodajte polovico česna, rožmarin in timijan. Dodajte šparglje in jih pražite približno 5 minut. Dodajte sladkor, mešajte 2 minuti in začinite z balzamičnim kisom.
Označi kot dokončano
4.
Dodajte paradižnik
Dodajte paradižnike in jih pražite 2 minuti. Začinite s soljo in poprom. Vse skupaj dajte v pekač.
Označi kot dokončano
5.
Popecite lososa
V ponev dodajte preostalo oljčno olje, česen, rožmarin in timijan ter segrejte. Dodajte lososa in ga na vsaki strani pecite približno 3 minute. Začinite s soljo in poprom.
Označi kot dokončano
6.
Pečenje v pečici
Ribo dodajte v pekač k špargljem, potresite z zelišči in dodajte preostalo olje za peko. V pečici pecite približno 10 minut, dokler se paradižniki ne začnejo sušiti.
Označi kot dokončano
Opombe
Hranilne vrednosti so približne in temeljijo na navedenih sestavinah. Lahko se zgodi, da bodo odstopale.