Jajčevec na žaru
Peka jajčevcev na žaru je zelo dober način, da svojemu žaru dodate svež vetrič. Pravilno pripravljena zelenjava je neverjetno dobrega okusa in je odlična kot priloga ali celo kot glavna jed na krožniku. Da bodo rezine jajčevca še bolj okusne, marinirajte jih in po peki na žaru prelijte z vegansko jogurtovo omako ter potresite s semeni granatnega jabolka in orehi. Kombinacija, ki je ne boste mogli spraviti iz glave!
Sestavine
Izberite število obrokov
2 jajčevca | |
50g semen granatnega jabolka | |
2porciji veganske jogurtove omake | |
2žlici olivnega olja | |
1žlica limoninega soka | |
1 strok česna | |
1žlica soli | |
sol in poper po okusu |
Pripomočki
Žar recept lahko pripravite na vseh vrstah žara. |
Prehranske vrednosti
272
Kalorije
18 g
Ogljikovi hidrati
15 g
Maščobe
9 g
Beljakovine
Postopek
1.
Jajčevce odcedite
Jajčevce operite in jih narežite na približno 1,5 cm debele rezine. Zmešajte jih s soljo in pustite, da se odcedijo za 15 minut.
Označi kot dokončano
2.
Pripravite marinado
Česen olupite in drobno sesekljajte. Zmešajte z oljčnim oljem in limoninim sokom.
Označi kot dokončano
3.
Jajčevce marinirajte
Jajčevce sperite in osušite. Zmešajte z marinado in vsaj 1 uro shranite v hladilnik.
Označi kot dokončano
4.
Segrevanje žara
Žar segrejte na srednjo temperaturo.
Označi kot dokončano
5.
Jajčevce specite na žaru
Jajčevce pecite na žaru približno 3 minute na vsaki strani. Na polovici pečenja obrnite za 45-90 °C, da se lepo zapečejo.
Označi kot dokončano
6.
Postrezite
Okrasite rezine jajčevca na žaru z vegansko jogurtovo omako, semeni granatnega jabolka in orehovimi jedrci.
Označi kot dokončano
Opombe
Prehranske informacije so približne in temeljijo na navedenih sestavinah. Možna so odstopanja.