Jajčevec na žaru

Peka jajčevcev na žaru je zelo dober način, da svojemu žaru dodate svež vetrič. Pravilno pripravljena zelenjava je neverjetno dobrega okusa in je odlična kot priloga ali celo kot glavna jed na krožniku. Da bodo rezine jajčevca še bolj okusne, marinirajte jih in po peki na žaru prelijte z vegansko jogurtovo omako ter potresite s semeni granatnega jabolka in orehi. Kombinacija, ki je ne boste mogli spraviti iz glave!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
2 jajčevca
50g semen granatnega jabolka
2porciji veganske jogurtove omake
2žlici olivnega olja
1žlica limoninega soka
1 strok česna
1žlica soli
sol in poper po okusu
Pripomočki
Žar recept lahko pripravite na vseh vrstah žara.

Prehranske vrednosti

272 Kalorije
18 g Ogljikovi hidrati
15 g Maščobe
9 g Beljakovine

Postopek

1.

Jajčevce odcedite

Jajčevce operite in jih narežite na približno 1,5 cm debele rezine. Zmešajte jih s soljo in pustite, da se odcedijo za 15 minut.
Označi kot dokončano
2.

Pripravite marinado

Česen olupite in drobno sesekljajte. Zmešajte z oljčnim oljem in limoninim sokom.
Označi kot dokončano
3.

Jajčevce marinirajte

Jajčevce sperite in osušite. Zmešajte z marinado in vsaj 1 uro shranite v hladilnik.
Označi kot dokončano
4.

Segrevanje žara

Žar segrejte na srednjo temperaturo.
Označi kot dokončano
5.

Jajčevce specite na žaru

Jajčevce pecite na žaru približno 3 minute na vsaki strani. Na polovici pečenja obrnite za 45-90 °C, da se lepo zapečejo.
Označi kot dokončano
6.

Postrezite

Okrasite rezine jajčevca na žaru z vegansko jogurtovo omako, semeni granatnega jabolka in orehovimi jedrci.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranske informacije so približne in temeljijo na navedenih sestavinah. Možna so odstopanja.
 Shrani kot PDF