Marmorna skutina pita
Marmorna skutina pita je popolna kombinacija dveh popolnoma klasičnih pit. Združuje kremasto skutino pito in krhko čokoladno marmorno pito. Gre za zelo preprost recept, s katerim boste zagotovo zablesteli na vsaki rojstno-dnevni zabavi ali srečanju ob kavi. Ste pri peki radi ustvarjalni? Marmorna skutin pita s svežim jagodičevjem, marmelado ali drugimi sadnimi prelivi. Odlično se ujemajo s kremno čokoladno torto.
Sestavine
Izberite število obrokov
150 g pirine moke | |
2žlici kakava v prahu | |
40 g sladkorja | |
100 g masla | |
1 jajčni rumenjak | |
1ščepec soli |
Nadev
250 g kremnega sira | |
150 g sladkorja | |
1vrečka vaniljeve kreme v prahu na 500 ml mleka | |
1žlica zdroba | |
4 jajca | |
1žlica kakava v prahu | |
1žlička cimeta | |
1žlica smetane | |
20 g masla za mazanje |
Pripomočki
kalup za torto | |
kuhinjski robot opcijsko | |
ali ročni mešalnik |
Prehranske vrednosti
410
Kalorije
44 g
Ogljikovi hidrati
23 g
Maščobe
8 g
Beljakovine
Postopek
1.
Osnova pite
Vse sestavine za osnovo pite dobro premešajte, testo oblikujte v kroglo, jo zavijte v folijo za živila in pustite počivati na hladnem 30 minut.
Označi kot dokončano
2.
Za nadev
Iz skute, kremnega sira, sladkorja, pudinga v prahu, zdroba in jajca naredite testo.
Označi kot dokončano
3.
Drugi del testa
Odvzemite 1/3 testa in ga zmešajte s kakavom, cimetom in smetano.
Označi kot dokončano
4.
Segrevanje pečice
Pečico segrejte na 180 °C (zgornji in spodnji grelec).
Označi kot dokončano
5.
Priprava pite za peko
Kalup za pito namastimo, testo razvaljajte po dnu ali pa ga razporedimo po pekaču, da nastane podlaga za pito in približno 2-3 cm visok rob.
Označi kot dokončano
6.
Oblikovanje marmornega vzorca
Najprej v kalup vstavite testo, nato nanj razporedite temno testo in testi nežno premešajte z vilico ali leseno paličico.
Označi kot dokončano
7.
Peka
Pito pecite približno 60 minut.
Označi kot dokončano
Opombe
Hranilne vrednosti so približne, v resnici se lahko razlikujejo.
Eno porcijo predstavlja en kos pite, če pito razdelimo na 8 kosov.