Marmorna skutina pita

Marmorna skutina pita je popolna kombinacija dveh popolnoma klasičnih pit. Združuje kremasto skutino pito in krhko čokoladno marmorno pito. Gre za zelo preprost recept, s katerim boste zagotovo zablesteli na vsaki rojstno-dnevni zabavi ali srečanju ob kavi. Ste pri peki radi ustvarjalni? Marmorna skutin pita s svežim jagodičevjem, marmelado ali drugimi sadnimi prelivi. Odlično se ujemajo s kremno čokoladno torto.

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
150 g pirine moke
2žlici kakava v prahu
40 g sladkorja
100 g masla
1 jajčni rumenjak
1ščepec soli
Nadev
250 g kremnega sira
150 g sladkorja
1vrečka vaniljeve kreme v prahu na 500 ml mleka
1žlica zdroba
4 jajca
1žlica kakava v prahu
1žlička cimeta
1žlica smetane
20 g masla za mazanje
Pripomočki
kalup za torto
kuhinjski robot opcijsko
ali ročni mešalnik

Prehranske vrednosti

410 Kalorije
44 g Ogljikovi hidrati
23 g Maščobe
8 g Beljakovine

Postopek

1.

Osnova pite

Vse sestavine za osnovo pite dobro premešajte, testo oblikujte v kroglo, jo zavijte v folijo za živila in pustite počivati na hladnem 30 minut.
Označi kot dokončano
2.

Za nadev

Iz skute, kremnega sira, sladkorja, pudinga v prahu, zdroba in jajca naredite testo.
Označi kot dokončano
3.

Drugi del testa

Odvzemite 1/3 testa in ga zmešajte s kakavom, cimetom in smetano.
Označi kot dokončano
4.

Segrevanje pečice

Pečico segrejte na 180 °C (zgornji in spodnji grelec).
Označi kot dokončano
5.

Priprava pite za peko

Kalup za pito namastimo, testo razvaljajte po dnu ali pa ga razporedimo po pekaču, da nastane podlaga za pito in približno 2-3 cm visok rob.
Označi kot dokončano
6.

Oblikovanje marmornega vzorca

Najprej v kalup vstavite testo, nato nanj razporedite temno testo in testi nežno premešajte z vilico ali leseno paličico.
Označi kot dokončano
7.

Peka

Pito pecite približno 60 minut.
Označi kot dokončano

Opombe

Hranilne vrednosti so približne, v resnici se lahko razlikujejo.
Eno porcijo predstavlja en kos pite, če pito razdelimo na 8 kosov.
 Shrani kot PDF