Kroglice iz kvinoje

Kroglice iz kvinoje s špinačo in rikoto so odlična alternativa, če želite nekaj res krepkega in brez mesa. Kroglice so pripravljene v trenutku in jih lahko ocvremo v ponvi ali v cvrtniku. Preizkusite naš recept in s temi majhnimi dobrotami navdušite družino in prijatelje.

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
100 g kvinoje
100 g rikote
150 g moke Typ 405
100 g dimljenega tofuja
100 g mlade špinače
1 čebula
2 jajci
50 g parmezana ali veganske alternative
5žlic panko moke ali drobtin
3žlice belega sezama
1ščepec muškatnega oreščka
Sol in poper po okusu
Pripomočki
kuhinjski robot opcijsko
toplozračni cvrtnik opcijsko

Prehranske vrednosti

428 Kalorije
49 g Ogljikovi hidrati
15 g Maščobe
21 g Beljakovine

Postopek

1.

Pripravite sestavine

kvinojo prelijte z 240 ml vrele soljene vode in pustite pokrito 10 minut, da nabrekne. Olupite čebulo in jo narežite na majhne koščke. Operite mlado špinačo. V ponvi prepražite čebulo in česen, dokler špinača ne ovene, čebula pa pozlati. Po želji lahko vse drobno sesekljate. Nato naribajte parmezan. Z roko zdrobite povojen tofu.
Označi kot dokončano
2.

Priprava za kroglice iz kvinoje

Čebulo in špinačo zmešajte v kuhinjskem robotu z moko, kvinojo, rikoto, parmezanom, prekajenim tofujem, jajcem, muškatnim oreščkom, soljo in črnim poprom, da nastane kremna masa.
Označi kot dokončano
3.

Naredite kroglice iz kvinoje

Iz mase oblikujte približno 16 enako velikih kroglic, jih povaljajte v panko drobtinah in sezamu ter jih približno 7 minut cvrite v cvrtniku ali ponvi.
Označi kot dokončano

Opombe

En obrok ustreza približno 4 kroglicam kvinoje.
Hranilne ​​ vrednosti so ocenjene glede na surovine. Vrednosti se lahko razlikujejo.
 Shrani kot PDF