Zrezki s parmezanom

Danes bomo jedli zrezke s parmezanom. Klasični telečji zrezek paniramo v drobtinah s parmezanom in svežim timijanom ter ocvremo. Temu se ne more upreti noben ljubitelj mesa! Recept je hiter in enostaven za pripravo, še boljši pa je, če zrezke postrežemo z okusno  solato iz rukole in krompirja ali s pečenim krompirjem. Takoj jih morate preizkusiti!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
2 telečja zrezka
50 g parmezana
2žlici drobtin
2 jajci
4žlici moke Typ 405
2žlici ghee masla
2vejici svežega timijana
Sol in poper po želji
Pripomočki
krožnik
strgalo

Prehranske vrednosti

378 Kalorije
11 g Ogljikovi hidrati
19 g Maščobe
40 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava zrezkov

Na zrezke položimo kos folije za živila in jih poravnamo.
Označi kot dokončano
2.

Priprava mase za paniranje

Naribajte parmezan, operite in posušite timijan, odtrgajte liste z vejic in narežite na drobno. Parmezan in timijan zmešajte z drobtinami, začinite s soljo in poprom ter položite na plitev krožnik. V drugi posodi razbijemo dve jajci in ju stepemo. V tretjem krožniku pripravite moko.
Označi kot dokončano
3.

Paniranje

Najprej zrezek povaljajte v moki, nato ga pomočite v jajce in na koncu v parmezanovih drobtinah.
Označi kot dokončano
4.

Cvrtje zrezkov

V veliki ponvi segrejte ghee maslo in zrezke pražite na obeh straneh približno 4 minute, da postanejo hrustljavi in zlato rjavi.
Označi kot dokončano
 Shrani kot PDF