Feierabend-Rezepte: Schnell und einfach zubereitet

Hitra večerja: Na mizi v nekaj minutah

Ste imeli težak dan in vam lahko razpoloženje popravi le dober obrok? Imate dve možnosti. Prva je dostava hrane. Druga je hitra večerja, pripravljena doma.

Da bo kuhanje še poslabšalo vaše razpoloženje? Za vas smo izbrali recepte, ki so hitro pripravljeni in tako okusni, da boste po prvem grižljaju pozabili na slab dan. Majhen nasvet: Nekateri naši recepti so odlični tudi kot osnova za drugo jed. Če imate ostanke hrane, lahko z dodatkom nekaj sestavin ali priloge nenadoma pripravite kosilo za naslednji dan. Z eno potezo ubijete dve muhi na en mah, kar začnite!

Vsebina članka Hitra večerja

Solate

Testenine

Sklede, enolončnice in drugi

Iz pečice

Juhe

Sendviči

Solate

Predvsem poleti, ko želite po službi uživati v prijetnem vremenu, je hitra večerja prava izbira. Če želite obrok pripraviti v dobesedno nekaj minutah, si pripravite solato. Klasična solata s solato kristalko, okusen kuskus, rezanci orzo ali karkoli drugega, solata vedno pride prav in je pravi junak kategorije “hitra večerja” Bodite ustvarjalni in prilagodite naše recepte po svojih željah ali pa si v skledi zamislite povsem svoj recept, morda celo z uporabo tistega, kar vam je ostalo od prejšnjega dne.

Testenine – italijanska hitra večerja

Ne glede na to, katero vrsto izberete, je njihova priprava vedno zelo hitra. Privoščite si kremasto omako ali karkoli, kar vam je všeč in vam dvigne razpoloženje. Klasična karbonara, s paradižnikovo omako ali s pestom – obožujemo vse vrste in nikoli se jih ne naveličamo. Testenine kot hitra večerja? Najboljše pri tem je, da je vse, kar boste dodali testeninam, pripravljeno, še preden jih boste skuhali. (In da, vemo, da sirovi špecli ne spadajo med klasične testenine, vendar vas ne želimo prikrajšati za ta okusen recept.)

Sklede, enolončnice in drugo

Kuhanje je tudi to, da pogledate v hladilnik in vzamete ven tisto, kar ste že pripravili ali česar ni treba kuhati, ter to kombinirate na nov način. To najlažje storite s skledami, zato bowli. Z rižem ali drugo osnovo: v skledo lahko spravite vse, kar vam je všeč. Presenečenje v tej kategoriji: zelo hitro so pripravljeni tudi preprosti kari, kmečki golaž in druge dušene jedi. Preprosto vse sesekljajte, vrzite v lonec in počakajte nekaj časa.

Hitra večerja iz pečice

Segrejte pečico, vrzite vanjo sestavine in počakajte: verjetno ni lažjega načina, kako po službi pripraviti okusen obrok in hkrati opraviti nekaj opravil. Želite dobiti navdih? Pripravimo nekaj receptov za hitro večerjo.

Juhe za večerjo

Ste ljubitelj juh? Potem je ta kategorija namenjena prav vam! Ne glede na to, ali gre za klasično ali manj tradicionalno juho, radi uporabljamo ekonom lonec GrandPrix. Preprosto stresete vanj vse sestavine, pustite, da se med nenehnim mešanjem kuhajo, nato pa vse skupaj po potrebi pasirajte. Je preprosta, okusna in zlasti jeseni ali pozimi je juha, ki vas ogreje in spravi v pravo razpoloženje. Ali ste jo poskusili?

Sendviči, kralji kategorije hitra večerja

Vzemite kruh. Klasični pšenični, sendvič ali pito. Vanj vstavite ali zapakirajte vse, kar imate doma, in vse, kar se vam zdi primerno. Končano! Na krožniku vas že čaka hitra večerja točno po vašem okusu. Če si želite privoščiti, sendvič pogrejete ali zapečete. Dober tek, tudi na kavču pred televizorjem.

Written by:

Svenja se v kuhinji rada usmeri na najmanjše potankosti. Od osvežitve in hitrih receptov do sestavljenih menijev testira vse, dokler ni popolno.