Kmečka enolončnica

Kmečka enolončnica: okusna enolončnica z mletim mesom, krompirjem, papriko in paradižnikom. Kuhan je na hitro, priprava je zelo preprosta in lahko ga uživamo samostojno, vendar ga pripravljam s prilogo. Kmečka enolončnica je zelo vsestranska in zdrži do 3 dni. Idealno, če ne želite kuhati vsak dan. Najraje uporabljamo dimljeno mleto papriko in čili. To bo dalo dodaten čar, okus pa bo še bolj pikanten. K njej radi postrežemo obilen kruh, na primer naš krompirjev kruh s slanino.

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
500 g mletega govejega mesa
800 g krompirja
1 rdeča paprika
1 rumena paprika
3 paradižniki
1 čebula
2 stroka česna
2žlici paradižnikovega pireja
1/2šopka peteršilja
1čajna žlička sladke mlete paprike
1čajna žlička dimljene paprike v prahu
1čajna žlička čilija v prahu
500 ml zelenjavne zaloge
1žlica rastlinskega olja
2čajni žlički posušenega timijana
sol in poper po okusu
Pripomočki
Velik lonec ali posoda za peko

Prehranske vrednosti

368 Kalorije
30 g Ogljikovi hidrati
17 g Maščobe
20 g Beljakovine

Postopek

1.

Pripravite sestavine

Olupite in drobno sesekljajte čebulo in česen. Očistite krompir, papriko in paradižnik ter vse skupaj narežite na kocke. Peteršilj operite, posušite in drobno nasekljajte.
Označi kot dokončano
2.

Prepražite sestavine

V pekaču segrejte rastlinsko olje. Dodajte mleto meso in pražite, dokler ne razpade. Začinite s čilijem in mleto papriko. Dodajte čebulo, česen in poper ter pražite še 5 minut. Postrezite z zelenjavno juho.
Označi kot dokončano
3.

Priprava kmečkega golaža

Dodajte paradižnik, paradižnikov pire, krompir, timijan in peteršilj ter kuhajte 20 minut, dokler krompir ni kuhan. Začinite s soljo, poprom in po potrebi z dodatkom čilija in mlete paprike.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.
Vegani lahko mleto meso nadomestijo s priljubljenim nadomestkom mesa.
 Shrani kot PDF