Borovničev sladoled z rdečim vinom

Borovničev sladoled z rdečim vinom – kombinacija, ki je še niste srečali? Če imate radi sadje, jagodičevje in polne okuse, je ta recept za sladoled kot nalašč za vas. Zaradi izrazite barve in različnih okusov je ta domači sladoled nekaj posebnega. Poskusite!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
300 ml suhega rdečega vina na primer Cabernet
100 g borovnic
60 ml portskega vina
60 ml likerja iz črnega ribeza na primer Cassis
1 strok vanilije
1/2 pomaranče
150 g masla
Pripomočki
Aparat za pripravo sladoleda
Drobno sito

Prehranske vrednosti

296 Kalorije
7 g Ogljikovi hidrati
25 g Maščobe
1 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava sestavin

Borovnice dobro operite in osušite. Vanilijev strok razrežite po dolžini in postrgajte kašo. Olupite lupino polovice pomaranče in iztisnite sok.
Označi kot dokončano
2.

Skuhajte vino

Na nizki temperaturi kuhajte rdeče vino. Zmanjšajte količino na približno 200 ml, odstavite z ognja in pustite, da se ohladi.
Označi kot dokončano
3.

Vse skupaj zavrite

Borovnice, vino portovec, liker, pomarančno lupinico in sok, vanilijev strok in kašo ter sladkor segrejte v loncu in kuhajte približno 10 minut, da se sestavine povežejo. Odstranite vanilijev strok in pomarančno lupino, mešanico fino zmešajte v mešalniku in nato precedite skozi fino sito.
Označi kot dokončano
4.

Dokončajte sladoledno zmes

Zmešajte borovničevo zmes in rdeče vino. Maslo narežite na kocke in ga postopoma vmešajte v sladoledno zmes.
Označi kot dokončano
5.

Zamrznite sladoled

Sladoledno zmes dajte v aparat za sladoled in zamrzujte približno 30 minut, dokler ne dosežete želene konsistence. Uživajte ga takoj ali ga shranite v nepredušno zaprti posodi v zamrzovalniku.
Označi kot dokončano

Opombe

Nimate portovca ali likerja? Uporabite več tega, kar imate.
Iz naših sestavin pripravite približno 500 g sladoleda, kar je 5 porcij. Vsaka je težka približno 100 gramov.
 Shrani kot PDF