Juha iz rdeče leče

Juha iz rdeče leče ima nepopisen okus, ki se mu ne moremo upreti. Poleg tega so majhne rdeče leče polne beljakovin, recept je veganski in juho lahko preprosto spremenite v prilogo. Ali si lahko od toplega in tolažilnega obroka želite kaj več? Menimo, da ne! Lečino juho raje skuhamo neposredno v aparatu GrandPrix, kjer jo tudi fino odcedimo. Začinjena je s svežo tajsko baziliko. Je bolj izrazita kot klasična bazilika, v njej pa lahko začutite celo vonj po popru in cimetu. Odlična za dopolnitev te juhe.

Sestavine

Izberite število obrokov
200 g rdeče leče
500 ml vode
200 ml kokosovega mleka
1 korenček
50 g zelene
20 g ingverja
1 čebula
2 stroka česna
2žlici rastlinskega olja
1/2šopka tajske bazilike ali kopra ali gladkega peteršilja
sol in poper po okusu
Pripomočki
GrandPrix neobvezno
ali palični mešalnik

Prehranske vrednosti

389 Kalorije
37 g Ogljikovi hidrati
18 g Maščobe
16 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava sestavin

Korenje, čebulo, česen, ingver in zeleno olupite in grobo nasekljajte. Baziliko operite, posušite in grobo nasekljajte.
Označi kot dokončano
2.

Kuhajte juho

Zelenjavo skupaj z rastlinskim oljem, rdečo lečo, vodo in polovico kokosovega mleka dajte v lonec GrandPrix. Nastavite hitrost na 1, 105 °C in 40 minut. Začnite s kuhanjem. Ali pa vse skupaj skuhajte v velikem loncu.
Označi kot dokončano
3.

Jušni pire

Po izteku časa dodajte preostalo kokosovo mleko in polovico tajske bazilike. Juho 2 minuti pasirajte pri hitrosti 8. Začinite s soljo in poprom ter okrasite s preostalo tajsko baziliko.
Označi kot dokončano

Opombe

Če tajske bazilike ne morete kupiti, lahko juho preprosto pripravite z vodno krešo ali peteršiljem.
Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.
 Shrani kot PDF