Juha iz rdeče leče
Juha iz rdeče leče ima nepopisen okus, ki se mu ne moremo upreti. Poleg tega so majhne rdeče leče polne beljakovin, recept je veganski in juho lahko preprosto spremenite v prilogo. Ali si lahko od toplega in tolažilnega obroka želite kaj več? Menimo, da ne! Lečino juho raje skuhamo neposredno v aparatu GrandPrix, kjer jo tudi fino odcedimo. Začinjena je s svežo tajsko baziliko. Je bolj izrazita kot klasična bazilika, v njej pa lahko začutite celo vonj po popru in cimetu. Odlična za dopolnitev te juhe.
Sestavine
Izberite število obrokov
200 g rdeče leče | |
500 ml vode | |
200 ml kokosovega mleka | |
1 korenček | |
50 g zelene | |
20 g ingverja | |
1 čebula | |
2 stroka česna | |
2žlici rastlinskega olja | |
1/2šopka tajske bazilike ali kopra ali gladkega peteršilja | |
sol in poper po okusu |
Pripomočki
GrandPrix neobvezno | |
ali palični mešalnik |
Prehranske vrednosti
389
Kalorije
37 g
Ogljikovi hidrati
18 g
Maščobe
16 g
Beljakovine
Postopek
1.
Priprava sestavin
Korenje, čebulo, česen, ingver in zeleno olupite in grobo nasekljajte. Baziliko operite, posušite in grobo nasekljajte.
Označi kot dokončano
2.
Kuhajte juho
Zelenjavo skupaj z rastlinskim oljem, rdečo lečo, vodo in polovico kokosovega mleka dajte v lonec GrandPrix. Nastavite hitrost na 1, 105 °C in 40 minut. Začnite s kuhanjem. Ali pa vse skupaj skuhajte v velikem loncu.
Označi kot dokončano
3.
Jušni pire
Po izteku časa dodajte preostalo kokosovo mleko in polovico tajske bazilike. Juho 2 minuti pasirajte pri hitrosti 8. Začinite s soljo in poprom ter okrasite s preostalo tajsko baziliko.
Označi kot dokončano
Opombe
Če tajske bazilike ne morete kupiti, lahko juho preprosto pripravite z vodno krešo ali peteršiljem.
Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.