Sladke krompirjeve palačinke

Sladke krompirjeve palačinke so odlične. Topli ali hladni, kot glavna jed ali prigrizek: ti majhni priboljški so vedno okusni. Poleg tega jih je mogoče hitro in enostavno pripraviti. Sladke krompirjeve palačinke radi ocvremo v ponvi z malo rastlinskega olja. Če želite zmanjšati količino maščobe na minimum, jih lahko spečete v vročem zračnem cvrtniku. Ne skrbite, tudi na ta način bodo hrustljavi. Seveda je to odvisno od vas! Mimogrede, ti grižljaji so veganski. Priporočamo našo vegansko kislo smetano ali vegansko česnovo omako. Skupaj sta preprosto ena pesem.

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
500 g sladkega krompirja
1 voščen krompir
2 korenčka
1 čebula
2 stroka česna
2žlici mletih lanenih semen
5žlic vode
3žlice krompirjevega škroba
1/2 šopka peteršilja
2žlički morske soli
1žlička curryja v prahu
1žlička mlete paprike
3žlice rastlinskega olja
Sol in poper po okusu
Pripomočki
Kuhinjski strgalnik

Prehranske vrednosti

312 Kalorije
47 g Ogljikovi hidrati
10 g Maščobe
5 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava sestavin

Olupite krompir, čebulo, česen in korenje. Vse drobno naribajte. Zmešajte mleto laneno seme z vodo in ga postavite v hladilnik. Peteršilj operite, posušite in drobno nasekljajte (nekaj peteršilja pustite za okras).
Označi kot dokončano
2.

Sušenje zelenjave

Zelenjavo posujte s soljo in jo pustite stati 10 minut. Nato jo položite v čisto krpo in temeljito posušite.
Označi kot dokončano
3.

Pripravite palačinke

Zelenjavo zmešajte z lanenim semenom, škrobom in začimbami ter oblikujte enako velike palačinke. V roki jih rahlo sploščite.
Označi kot dokončano
4.

Ocvrite palačinke

Segrejte ponev in vanjo dajte nekaj rastlinskega olja. Palačinke cvremo postopoma, dokler se na obeh straneh ne zlato zapečejo.
Označi kot dokončano
 Shrani kot PDF