Tarte flambée s krompirjem

Tarte flambée s krompirjem, izrazitim gorskim sirom, sladkim paradižnikom in jabolkom. To je kombinacija, ki vam bo od zdaj naprej za vedno ostala v glavi. Ker je ta nenavadna in okusna tarte flambée kot nalašč za jesenski čas. Hitro zgnetite klasično testo za tarte flambée in pripravite sestavine za oblogo za pecivo. Poseben poudarek: Za ta tarte flambée smo uporabili črni paradižnik. Poskusite!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
4porcije testa za tarte flambée ali v trgovini kupljeno testo za tarte flambée za 1 pladenj
2 krompirja približno 150 g vsakega
200 g kisle smetane
2 črna paradižnika
100 g gorskega sira
1 jabolko
1vejica timijana
sol in poper po okusu
Pripomočki
1 Kuhinjski rezalnik

Prehranske vrednosti

570 Kalorije
60 g Ogljikovi hidrati
19 g Maščobe
16 g Beljakovine

Postopek

1.

Razporedite testo

Testo za tarte flambée razporedite na pekač, obložen s papirjem za peko.
Označi kot dokončano
2.

Pripravite sestavine

Krompir, paradižnik in jabolka operite. Krompir in paradižnik narežite na tanke rezine (pazite, da bo krompir zelo tanek, da se bo dobro spekel), jabolko odstranite iz sredice in ga narežite na tanke rezine. Gorski sir narežite na rezine. Timijan operite, osušite, odtrgajte liste z vejice in ga grobo sesekljajte.
Označi kot dokončano
3.

Segrejte pečico

Segrejte pečico na 250 °C zgoraj/spodaj.
Označi kot dokončano
4.

Položite sestavine

Testo tarte flambée premažite s kislo smetano, soljo in poprom. Vse sestavine enakomerno razporedite po testu.
Označi kot dokončano
5.

Pecite Tarte Flambee

Pecite tarte flambee približno 15 minut, da se sir stopi in rahlo porjavi.
Označi kot dokončano

Opombe

Hranilne ​​ vrednosti so ocenjene glede na surovine. Pravzaprav se lahko razlikujejo.
 Shrani kot PDF