Petit Fours z jagodami in vrtnicami

Petit Fours izhajajo iz francoske pekarne. To je majhno pecivo iz biskvitnega testa z nadevom. Zgoraj je glazura in jih očarljivo okrasijo. Idealen je za zabavo ob kavi, kot darilo za valentinovo ali materinski dan ali kot spominek za vsako praznovanje. Naši petit fours imajo nežno rožnato barvo, saj so pečeni z jagodno marmelado in posušenimi cvetnimi lističi vrtnic. So odličnega okusa in tudi prava vizualna poslastica. Zakaj ne bi poskusili postati francoski slaščičar?

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
4 jajca
50 g trsnega sladkorja
80 g gladke moke
20 g koruznega škroba
1žlička pomarančne lupine
Nadev
3žlice jagodne marmelade
50 ml smetane
1čajna žlička sladkorja
1ščepec soli
150g maskarpone
10posušenih cvetnih listov vrtnic
Za dekoracijo
150 g marcipanove mase
250 g sladkorja v prahu
1 limona
3kapljice rdečega živilskega barvila
Pripomočki
Kuhinjski robot neobvezno
ali ročni mešalnik

Prehranske vrednosti

247 Kalorije
39 g Ogljikovi hidrati
8 g Maščobe
4 g Beljakovine

Postopek

1.

Za kremo

Smetano, sladkor in sol stepite do trdega. Preostale sestavine za kremo mešajte, dokler se enakomerno ne premešajo. Postavite na hladno mesto.
Označi kot dokončano
2.

Segrevanje pečice

Segrejte pečico na 180 °C zgoraj/spodaj.
Označi kot dokončano
3.

Za pripravo mešanice za piškote

Jajca in sladkor stepajte 5 minut, dokler se ne spenijo. Vmešajte moko, koruzni škrob in pomarančno lupino. Pekač obložite s papirjem za peko, nanj razporedite testo in ga pecite približno 15 minut.
Označi kot dokončano
4.

Pustite, da se testo ohladi

Testo preložimo na čisto kuhinjsko brisačo in pustimo, da se ohladi.
Označi kot dokončano
5.

Testo razporedite po plasteh

Po testu enakomerno razporedite kremo. Testo razdelite na četrtine in 4 dele testa položite enega na drugega ter prelijte s smetano.
Označi kot dokončano
6.

Pokrijte biskvit

Zmešajte marcipan, 200 g sladkorja v prahu in jedilno barvo. Mešanico med folijo za živila razvaljamo na približno 2 mm in jo položimo na vrh biskvita. Tiskanje.
Označi kot dokončano
7.

Za okrasitev

Iz limone iztisnite sok in ga zmešajte z glazuro.
Označi kot dokončano
8.

Dokončajte peti fours

Iz biskvita izrežite majhne kocke, velike približno 5x5 cm, in jih premažite s prelivom. Okrasite po želji.
Označi kot dokončano

Opombe

Ena porcija je en grižljaj.
Hranilne ​​ vrednosti so ocenjene glede na surovine. Pravzaprav se lahko razlikujejo.
 Shrani kot PDF