Raclette Tarte flambée
Raclette tarte flambée je odličen dodatek kulinaričnemu večeru raclette z družino in prijatelji. Zaradi tankega testa bo dno tarte flambée slastno hrustljavo. Na vrhu so vse sestavine za klasično alzaško tarte flambée: kisla smetana, slanina in čebula. To ni veliko, kajne? In večina tega je že na mizi pri klasični večerji z raclette. Preprosto pregnetite naše testo za tarte flambée vnaprej in lahko popestrite svoj večer. Še bolj praktično: Seveda ni nujno, da testo za tarte flambée kombinirate s temi sestavinami, dovoljena je vsaka druga možnost! Uporabite vse, kar je na mizi, in ustvarite svoj novi najljubši recept za raclette.
Sestavine
Izberite število obrokov
1porcija testa za tarte flambée Druga možnost: pripravljen iz hladilne omare | |
4 žlice kisle smetane | |
40 g kock slanine | |
1/2 čebule | |
sol in poper po okusu |
Pripomočki
Žar Raclette s ponvami za cvrtje |
Prehranske vrednosti
142
Kalorije
12 g
Ogljikovi hidrati
9 g
Maščobe
3 g
Beljakovine
Postopek
1.
Pripravite sestavine
Razdelite listnato testo na 4 manjše dele ter ga zvijete in oblikujete glede na obliko pekačev.
Označi kot dokončano
2.
Napolnite ponev
Položite testo, namažite ga s kislo smetano, soljo in poprom. Na vrh položite slanino in čebulo.
Označi kot dokončano
3.
Pripravite pekače
Postavite jih v žar za raclette in jih pecite približno 10 minut, dokler ne dobijo želene stopnje porjavelosti.
Označi kot dokončano
Opombe
V tem receptu je ena porcija enaka eni ponvi.
Hranilne vrednosti so ocenjene glede na surovine. Pravzaprav se lahko razlikujejo.