Višnjeva torta s pudingom in kislo smetano

Češnjeva torta je lahko v različnih oblikah. Najbolj priljubljena pa je različica s pudingom in kislo smetano! Zaradi super kreme, sadja in maslenega korpusa se bodo zaradi te torte pocedile sline prav vsakomur. V tem receptu vam bomo pokazali, kako hitro in enostavno lahko pripravite okusno češnjevo torto.

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
200 g moke
70g sladkorja
1/2zavojčka pecilnega praška
85g masla
1ščepec soli
malo masla za mazanje kalupa za peko
Za nadev
1 1/2vrečke kreme v prahu
500 ml mleka
200 g kisle smetane
2žlici sladkorja
500 g višenj svežih ali vloženih
Pripomočki
Pekač s premerom 24 cm

Prehranske vrednosti

397 Kalorije
47 g Ogljikovi hidrati
19 g Maščobe
7 g Beljakovine

Postopek

1.

Testo

Vse sestavine zmešajte v homogeno maso. Namažite pekač za torto, enakomerno razporedite testo in ga pritisnite na dno in robove.
Označi kot dokončano
2.

Za nadev

Puding v prahu raztopite v štirih žlicah mleka. Preostalo mleko zmešajte s sladkorjem in zavrite. Zmanjšajte temperaturo in mešanico med nenehnim mešanjem dodajte mleku. Odstranite s štedilnika in pustite, da se ohladi.
Označi kot dokončano
3.

Segrejte pečico

Pečico segrejte na 175 °C zgornji/ spodnji grelec.
Označi kot dokončano
4.

Napolnite torto

V pekač, obložen s testom, razporedite pudingovo zmes. Češnje operite, odstranite koščice ter jih enakomerno razporedite po torti.
Označi kot dokončano
5.

Torto vstavite v pečico

Češnjevo torto s kremo in kislo smetano pečemo približno 55 minut. Zadnjih 10-15 minut po potrebi pokrijte s folijo, da krema in češnje preveč ne potemnijo.
Označi kot dokončano

Opombe

Torto lahko spečete tudi z malinami ali drugimi gozdnimi sadeži.
Hranilne vrednosti so približne in temeljijo na navedenih sestavinah. Lahko se zgodi, da bodo odstopale.
 Shrani kot PDF