Alzaška tarte flambée
Alzaški tarte flambée Že ob tej besedni zvezi se nam cedijo sline. Tudi vam? Zakaj je ne bi pripravili doma? Osnova je naše zelo preprosto testo za tarte flambée. Potem pa potrebujete le še nadev. Vse skupaj pecite v pečici, dokler ni hrustljavo, in specialiteta iz Alzacije je pripravljena. Super, kajne? Ali ste vedeli, da so včasih tarte flambée najprej spekli v peči na drva, da so izkoristili prvo veliko vročino? Kasneje so v peč dali kruh in druge izdelke. Zanimivo, kajne?
Sestavine
Izberite število obrokov
1 Testo za tarte flambée | |
250 g kisle smetane | |
100g Crème fraîche | |
300 g dimljene slanine | |
2 rdeči čebuli | |
1pest rakete neobvezno | |
sol in poper po okusu |
Prehranske vrednosti
762
Kalorije
85 g
Ogljikovi hidrati
52 g
Maščobe
22 g
Beljakovine
Postopek
1.
Priprava
Čebulo olupite, prerežite na polovico in narežite na trakove. Zmešajte kislo smetano in crème fraîche ter ju začinite s soljo in poprom po okusu.
Označi kot dokončano
2.
Segrevanje pečice
Pečico segrejte na zgornjo/spodnjo temperaturo na 250 °C.
Označi kot dokončano
3.
Tarte flambée obložite
Testo za tarte flambée razvaljajte na papirju za peko kot v zadnji korak osnovnega recepta. Pripravite lahko eno velik kos ali 4 manjše. Testo enakomerno premažite z mešanico kisle smetane in ga po potrebi začinite s soljo in poprom. Na vrh položite slanino in čebulo ter jih v pečici pecite približno 7 minut, dokler robovi ne porjavijo. Po želji postrezite s pestjo rukole.
Označi kot dokončano
Opombe
Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.