Alzaška tarte flambée

Alzaški tarte flambée Že ob tej besedni zvezi se nam cedijo sline. Tudi vam? Zakaj je ne bi pripravili doma? Osnova je naše zelo preprosto testo za tarte flambée. Potem pa potrebujete le še nadev. Vse skupaj pecite v pečici, dokler ni hrustljavo, in specialiteta iz Alzacije je pripravljena. Super, kajne? Ali ste vedeli, da so včasih tarte flambée najprej spekli v peči na drva, da so izkoristili prvo veliko vročino? Kasneje so v peč dali kruh in druge izdelke. Zanimivo, kajne?

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
1 Testo za tarte flambée
250 g kisle smetane
100g Crème fraîche
300 g dimljene slanine
2 rdeči čebuli
1pest rakete neobvezno
sol in poper po okusu

Prehranske vrednosti

762 Kalorije
85 g Ogljikovi hidrati
52 g Maščobe
22 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava

Čebulo olupite, prerežite na polovico in narežite na trakove. Zmešajte kislo smetano in crème fraîche ter ju začinite s soljo in poprom po okusu.
Označi kot dokončano
2.

Segrevanje pečice

Pečico segrejte na zgornjo/spodnjo temperaturo na 250 °C.
Označi kot dokončano
3.

Tarte flambée obložite

Testo za tarte flambée razvaljajte na papirju za peko kot v zadnji korak osnovnega recepta. Pripravite lahko eno velik kos ali 4 manjše. Testo enakomerno premažite z mešanico kisle smetane in ga po potrebi začinite s soljo in poprom. Na vrh položite slanino in čebulo ter jih v pečici pecite približno 7 minut, dokler robovi ne porjavijo. Po želji postrezite s pestjo rukole.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranski podatki so približno izračunani na podlagi navedenih sestavin. Možna so odstopanja.
 Shrani kot PDF