Bavarski sirovi špecli

Käsespätzle, Bavarski sirovi špecli. Nam se že cedijo sline, kaj pa vam? Naš recept je zelo preprost in izjemno hiter. Lahko uporabite kupljene špecle, s tem ni nič narobe, poleg tega bo priprava še hitrejša. Če pa imate čas in željo po resnično edinstvenem doživetju, pripravite domače spätzle. S sirom in ocvrto čebulo je dobesedno potovanje v gastronomski rajski vrt.

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
500 g špeclov
100 g pražene čebule
250 g gorskega sira
250 g ementala
1šopek drobnjaka
1žlica sproščenega masla
1žlička muškatnega oreščka
Sol in poper po okusu

Prehranske vrednosti

800 Kalorije
44 g Ogljikovi hidrati
47 g Maščobe
46 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava sestavin

Naribajte sir in skuhajte špecle v skladu z navodili na embalaži. Drobnjak operite, posušite in ga narežite na tanke kolobarje.
Označi kot dokončano
2.

Stopite sir

Špecle odcedite in prihranite približno 3 žlice vode. V ponvi raztopite maslo in v njem na kratko prepražite špecle. Dodajte nariban sir, muškatni orešček, sol in poper ter mešajte, dokler se sir ne stopi in se ne"vleče". Postrezite z ocvrto čebulo in drobnjakom.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.
 Shrani kot PDF