Solata z delikatesno salamo Lyoner
Solata z delikatesno salamo Lyoner je bavarska klasika, ki je odličnega okusa kot prigrizek, na festivalu piva na vrtu, pa tudi za kosilo ali večerjo. Ta okusna in krepka solata je primerna za vsako priložnost. Tudi zato, jo je zelo preprosto pripraviti. Klasična salama je narejena iz delikatesne salame. Dodajte čebulo, kumare in okusen preliv. Za lažjo pripravo dodajte nekaj redkvic in peteršilja. Postrezite kot prilogo ali s prepečencem ali rezino kruha. Dober tek!
Sestavine
Izberite število obrokov
400 g salame Lyoner deli | |
1/2 čebule | |
150 g kumaric | |
1šopek drobnjaka | |
4žlice belega vinskega kisa | |
4žlice rastlinskega olja | |
1žlice sladke gorčice | |
1žlice sladkorja | |
Sol in poper po okusu |
Pripomočki
Kuhinjski robot / Kuhinjski robot s sekljalnikom neobvezno |
Prehranske vrednosti
420
Kalorije
8 g
Ogljikovi hidrati
37 g
Maščobe
14 g
Beljakovine
Postopek
1.
Priprava sestavin
Lyoner olupite in narežite na tanke trakove, rezine ali kocke. Olupite čebulo in jo narežite na tanke trakove. Kumare po dolžini narežite na rezine. Por operite in ga narežite na tanke kolobarje.
Označi kot dokončano
2.
Mešana solata
Vse sestavine temeljito premešajte ter jih začinite s soljo in poprom. Pred postrežbo pustite stati v hladilniku vsaj 1 uro.
Označi kot dokončano
Opombe
Solato pripravite po svojem okusu. Veliko ljudi ima v solati rado malo sira. Kaj pravite na malo goude?
Solato lahko začinite tudi z nekonvencionalnim oljem ali kisom.
Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.