Solata z delikatesno salamo Lyoner

Solata z delikatesno salamo Lyoner je bavarska klasika, ki je odličnega okusa kot prigrizek, na festivalu piva na vrtu, pa tudi za kosilo ali večerjo. Ta okusna in krepka solata je primerna za vsako priložnost. Tudi zato, jo je zelo preprosto pripraviti. Klasična salama je narejena iz delikatesne salame. Dodajte čebulo, kumare in okusen preliv. Za lažjo pripravo dodajte nekaj redkvic in peteršilja. Postrezite kot prilogo ali s prepečencem ali rezino kruha. Dober tek!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
400 g salame Lyoner deli
1/2 čebule
150 g kumaric
1šopek drobnjaka
4žlice belega vinskega kisa
4žlice rastlinskega olja
1žlice sladke gorčice
1žlice sladkorja
Sol in poper po okusu
Pripomočki
Kuhinjski robot / Kuhinjski robot s sekljalnikom neobvezno

Prehranske vrednosti

420 Kalorije
8 g Ogljikovi hidrati
37 g Maščobe
14 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava sestavin

Lyoner olupite in narežite na tanke trakove, rezine ali kocke. Olupite čebulo in jo narežite na tanke trakove. Kumare po dolžini narežite na rezine. Por operite in ga narežite na tanke kolobarje.
Označi kot dokončano
2.

Mešana solata

Vse sestavine temeljito premešajte ter jih začinite s soljo in poprom. Pred postrežbo pustite stati v hladilniku vsaj 1 uro.
Označi kot dokončano

Opombe

Solato pripravite po svojem okusu. Veliko ljudi ima v solati rado malo sira. Kaj pravite na malo goude?
Solato lahko začinite tudi z nekonvencionalnim oljem ali kisom.
Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.
 Shrani kot PDF