Slivovo pecivo s posipom iz sladkorja

Nikoli ne vzemite slivovega kolača s posipom iz pekača. Vedno ga postrezite tako, kot ste ga spekli. To je poslastica, ki je ni nikoli dovolj. Če se odločite, da boste del peciva dali na stran, ga boste zagotovo pogrešali. Zato ga ne pecite niti v majhnih količinah. Slive kupujte na kilograme in jih vse predelujte. To klasiko smo nekoliko izboljšali, saj smo posipu dodali mlete mandlje. Okus po oreščkih se odlično ujema s to jesensko klasiko!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
1 kg sliv
250 g masla
200 g sladkorja
1zavojček vanilijevega sladkorja
5 jajc
360 g moke
3čajne žličke pecilnega praška
1ščepec soli
Za posip
200 g sladkorja
250 g moke
100 g mletih mandljev
200 g masla
2čajni žlički cimeta
Pripomočki
Kuhinjski robot neobvezno
ali ročni mešalnik

Prehranske vrednosti

426 Kalorije
48 g Ogljikovi hidrati
23 g Maščobe
6 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava sliv

Slive operite, odstranite semena in jih razčetverite.
Označi kot dokončano
2.

Mešajte testo

Pustite, da se maslo ohladi na sobno temperaturo. Vse sestavine za testo zmešajte v kuhinjskem robotu ali z ročnim mešalnikom do gladkega in jih razporedite po pekaču, obloženem s papirjem za peko. Po vrhu razporedite slive.
Označi kot dokončano
3.

Segrejte pečico

Segrejte pečico na 180 °C zgoraj/spodaj.
Označi kot dokončano
4.

Posip

Z roko zmešajte vse sestavine za posip in mešanico razporedite po slivah. Pecite približno 40 minut.
Označi kot dokončano
 Shrani kot PDF