Slivovo pecivo s posipom iz sladkorja
Nikoli ne vzemite slivovega kolača s posipom iz pekača. Vedno ga postrezite tako, kot ste ga spekli. To je poslastica, ki je ni nikoli dovolj. Če se odločite, da boste del peciva dali na stran, ga boste zagotovo pogrešali. Zato ga ne pecite niti v majhnih količinah. Slive kupujte na kilograme in jih vse predelujte. To klasiko smo nekoliko izboljšali, saj smo posipu dodali mlete mandlje. Okus po oreščkih se odlično ujema s to jesensko klasiko!
Sestavine
Izberite število obrokov
1 kg sliv | |
250 g masla | |
200 g sladkorja | |
1zavojček vanilijevega sladkorja | |
5 jajc | |
360 g moke | |
3čajne žličke pecilnega praška | |
1ščepec soli |
Za posip
200 g sladkorja | |
250 g moke | |
100 g mletih mandljev | |
200 g masla | |
2čajni žlički cimeta |
Pripomočki
Kuhinjski robot neobvezno | |
ali ročni mešalnik |
Prehranske vrednosti
426
Kalorije
48 g
Ogljikovi hidrati
23 g
Maščobe
6 g
Beljakovine
Postopek
1.
Priprava sliv
Slive operite, odstranite semena in jih razčetverite.
Označi kot dokončano
2.
Mešajte testo
Pustite, da se maslo ohladi na sobno temperaturo. Vse sestavine za testo zmešajte v kuhinjskem robotu ali z ročnim mešalnikom do gladkega in jih razporedite po pekaču, obloženem s papirjem za peko. Po vrhu razporedite slive.
Označi kot dokončano
3.
Segrejte pečico
Segrejte pečico na 180 °C zgoraj/spodaj.
Označi kot dokončano
4.
Posip
Z roko zmešajte vse sestavine za posip in mešanico razporedite po slivah. Pecite približno 40 minut.
Označi kot dokončano