Pšenični kruh

Ali sami pečete pšenični kruh? To je zelo preprosto! Danes vam pokažemo naš recept za hrustljav in rustikalen pšenični kruh. Posebej praktično: Ker skupni čas peke traja le nekaj več kot eno uro, je kruh, ki ga spečete sami, hitro pripravljen in ga lahko uživate toplega in svežega iz pečice. Preizkusite recept zdaj!

Sestavine

Izberite število obrokov
500 g gladke moke
300 ml mlačne vode
1/2kocke svežega kvasa
2žlički soli
1 1/2žlički medu
2žlici sončničnega olja

Prehranske vrednosti

160 Kalorije
30 g Ogljikovi hidrati
2 g Maščobe
5 g Beljakovine

Postopek

1.

Aktivirajte kvas

Zmešajte moko in sol. Na sredini naredite jamico. Med, kvas in mlačno vodo zmešajte do gladkega in vlijte v jamico. Pustite stati 20 minut, da se kvas aktivira.
Označi kot dokončano
2.

Pripravite testo

Dodamo sončnično olje in mešamo, dokler testo ni gladko in ne lepljivo. Pokrijte in pustite vzhajati na sobni temperaturi 15 minut.
Označi kot dokončano
3.

Oblikujte testo

Testo ponovno premešamo, oblikujemo v želeno obliko in ga položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Uporabite lahko tudi lonec s pokrovom, ki je primeren za peko v pečici. Pustite testo vzhajati še 30 minut.
Označi kot dokončano
4.

Segrevanje pečice

Pečico segrejte na 180 °C.
Označi kot dokončano
5.

Kruh spečemo

Kruh pecite v pečici približno 40 minut, na dnu pečice pa postavite posodo z vodo. V loncu v zadnjih 10 minutah odstranite pokrov.
Označi kot dokončano

Opombe

1 porcija je enaka eni rezini kruha. Predvidevamo, da iz enega hlebca dobimo približno 12 rezin.
Hranilne ​​ vrednosti so ocenjene glede na surovine. Pravzaprav se lahko razlikujejo.
 Shrani kot PDF