Jagodna kapljična torta

Jagodna kapljična torta s sladkim rožnatim videzom je popolna torta za valentinovo, materinski dan ali ko ste razpoloženi za izvirno torto. Kapljični kolački so videti res dobro. Ime izhaja iz angleščine in pomeni “tekoče pecivo”. In to jo zelo dobro opisuje, saj je torta, ki kaplja, dobila ime po glazuri, ki teče po njenih straneh. Torej: zabavajte se ob pripravi preliva in peki!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
150 g moke
130 g sladkorja
2 jajci
100 ml pinjenca
2kapljici vanilijevega ekstrakta
1/2čajne žličke pecilnega praška
1čajna žlička sode
1ščepec soli
20 g masla
Za nadev
500 g jagod
150 g sladkorja
500 g jogurta
150 ml smetane za stepanje
1šopek sveže mete
6rezin želatine
Za preliv
100 g sladkorja v prahu
100 g masla
120 g dvojnega kremnega sira
Za glazuro
3rezine želatine
3žlice jagodnega sirupa
175 g smetane za stepanje
75 g bele čokoladne glazure
2kapljici rdečega živilskega barvila
Pomočniki
Kuhinjski robot po želji
ali ročni mešalnik
kalup za torte

Prehranske vrednosti

443 Kalorije
51 g Ogljikovi hidrati
23 g Maščobe
8 g Beljakovine

Postopek

1.

Segrejte pečico

Segrejte pečico na 170 °C zgoraj/spodaj.
Označi kot dokončano
2.

Priprava testa

Jajca, sladkor in vanilijev ekstrakt stepamo do puhaste mase. Vmešajte pinjenec. Dodajte moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol ter zamesite v gladko testo. Pekač za torto namažite z maslom in vanj vlijte testo. Pecite 30-40 minut. Z zobotrebcem preverite, kako je torta pečena, in jo pustite, da se popolnoma ohladi.
Označi kot dokončano
3.

Predhodno polnjenje

Jagode operite, odstranite pecelj in jih narežite na manjše koščke. Meto operite, osušite in drobno sesekljajte, oboje zmešajte s sladkorjem in postavite na stran.
Označi kot dokončano
4.

Želatina

Želatino pustite nabrekati v hladni vodi približno 10 minut. Nato iztisnite nepotrebno vodo in jo v ponvi s 4 žlicami jogurta med nenehnim mešanjem rahlo segrevajte, dokler se želatina popolnoma ne raztopi. Preostali jogurt zmešajte s sladkorjem in vmešajte želatino.
Označi kot dokončano
5.

Pripravite nadev

Smetano stepemo posebej in jo vmešamo v jogurtovo kremo. Na koncu vmešajte jagode.
Označi kot dokončano
6.

Plastenje podlage

Ohlajeno osnovo razdelite na dva enaka dela. Na dno razporedite nadev in na vrh položite zgornjo plast. Postavite v hladilnik.
Označi kot dokončano
7.

Testo

Maslo pustite segreti na sobno temperaturo. Presejte sladkor v prahu in ga rahlo stepajte z zmehčanim maslom približno 4 minute. Vmešajte kremni sir, da dobite homogeno maso. Celotno torto prekrijte s prelivom. Postavite v hladilnik.
Označi kot dokončano
8.

Priprava glazure

Želatino pustite namočeno v hladni vodi približno 10 minut. Smetano in sirup segrejte na srednji temperaturi (ne zavrite). Sesekljajte čokolado in jo dodajte. Želatino iztisnite in jo dodajte mešanici ter mešajte, dokler se popolnoma ne raztopi.
Označi kot dokončano
9.

Končna obdelava glazure

Odstavite s štedilnika in pustite, da se ohladi, dokler glazura ne postane primerno viskozna, vendar ne pustite, da se popolnoma strdi.
Označi kot dokončano
10.

Okrasite jagodno kapljično torto

Po torti pokapajte glazuro in jo razporedite po straneh torte. Okrasite s sadjem in stepeno smetano po okusu.
Označi kot dokončano

Opombe

Hranilne ​​ vrednosti so ocenjene glede na surovine. Pravzaprav se lahko razlikujejo.
Ena porcija je enaka eni rezini torte, če je torta sestavljena iz 12 kosov.
 Shrani kot PDF