Testo za tarte flambée
Predvsem pa mora biti testo za tarte flambée lepo, tanko in hrustljavo. V našem hitrem in enostavnem osnovnem receptu za tarte flambée vam bomo pokazali, kako deluje. Tako dobite klasično osnovo, ki jo lahko dopolnite s čimer koli želite. Zakaj ne bi poskusili tega kar takoj!
Sestavine
Izberite število obrokov
250 g moke tip 405 | |
125 ml vode | |
3žlice olivnega olja | |
1ščepec soli |
Pripomočki
1 Kuhinjski robot |
Prehranske vrednosti
306
Kalorije
44 g
Ogljikovi hidrati
11 g
Maščobe
6 g
Beljakovine
Postopek
1.
Zmešajte sestavine
Zmešajte vse sestavine in jih ročno gnetite približno 7 minut (v kuhinjskem robotu s kavljem za testo približno 4 minute) v gladko testo.
Označi kot dokončano
2.
Zgnetite testo
Testo oblikujemo v kepo in ga pustimo počivati približno 10 minut.
Označi kot dokončano
3.
Testo razvaljajte
Nato testo na rahlo pomokani delovni površini ali neposredno na papirju za peko razvaljamo na debelino približno 0,5 cm (kot en velik kos ali do 4 manjše kose) in jih razvaljamo po okusu.
Označi kot dokončano
Opombe
Hranilne vrednosti so ocenjene glede na surovine. Pravzaprav se lahko razlikujejo.