Tarte flambée s krompirjem
Tarte flambée s krompirjem, izrazitim gorskim sirom, sladkim paradižnikom in jabolkom. To je kombinacija, ki vam bo od zdaj naprej za vedno ostala v glavi. Ker je ta nenavadna in okusna tarte flambée kot nalašč za jesenski čas. Hitro zgnetite klasično testo za tarte flambée in pripravite sestavine za oblogo za pecivo. Poseben poudarek: Za ta tarte flambée smo uporabili črni paradižnik. Poskusite!
Sestavine
Izberite število obrokov
4porcije testa za tarte flambée ali v trgovini kupljeno testo za tarte flambée za 1 pladenj | |
2 krompirja približno 150 g vsakega | |
200 g kisle smetane | |
2 črna paradižnika | |
100 g gorskega sira | |
1 jabolko | |
1vejica timijana | |
sol in poper po okusu |
Pripomočki
1 Kuhinjski rezalnik |
Prehranske vrednosti
570
Kalorije
60 g
Ogljikovi hidrati
19 g
Maščobe
16 g
Beljakovine
Postopek
1.
Razporedite testo
Testo za tarte flambée razporedite na pekač, obložen s papirjem za peko.
Označi kot dokončano
2.
Pripravite sestavine
Krompir, paradižnik in jabolka operite. Krompir in paradižnik narežite na tanke rezine (pazite, da bo krompir zelo tanek, da se bo dobro spekel), jabolko odstranite iz sredice in ga narežite na tanke rezine. Gorski sir narežite na rezine. Timijan operite, osušite, odtrgajte liste z vejice in ga grobo sesekljajte.
Označi kot dokončano
3.
Segrejte pečico
Segrejte pečico na 250 °C zgoraj/spodaj.
Označi kot dokončano
4.
Položite sestavine
Testo tarte flambée premažite s kislo smetano, soljo in poprom. Vse sestavine enakomerno razporedite po testu.
Označi kot dokončano
5.
Pecite Tarte Flambee
Pecite tarte flambee približno 15 minut, da se sir stopi in rahlo porjavi.
Označi kot dokončano
Opombe
Hranilne vrednosti so ocenjene glede na surovine. Pravzaprav se lahko razlikujejo.