Marinirana feta

Marinirana feta je hit poletja – zlasti na žaru ali na samopostrežnih mizah. Nikoli niste marinirali fete? Preizkusite naš recept! Kot pri večini naših receptov se prepustite ustvarjalnosti in spreminjajte sestavine po svojem okusu. Pri kmariniranju fete imate veliko svobode in se lahko igrate z zelišči, začimbami in okusi, dokler ne najdete svoje najljubše mešanice. Ste v igri?

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
200 g sira feta
200 ml oljčnega olja
2vejici rožmarina
2vejici timijana
1žlica zrnc popra
1 strok česna
Pripomočki
Zračno neprepustna skodelica, ki jo je mogoče zapreti

Prehranske vrednosti

778 Kalorije
11 g Ogljikovi hidrati
66 g Maščobe
25 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava sestavin

Zelišča dobro operite in osušite. Drobno narežite. Čebulo in česen olupimo ter drobno sesekljamo. Osušite feto in jo narežite na kocke.
Označi kot dokončano
2.

Naloži feto

Vse sestavine prelijte v nepredušno posodo in dobro premešajte. Naj počiva vsaj 12 ur in dober okus!
Označi kot dokončano

Opombe

Poleg fete lahko dodate tudi suhe paradižnike, olive, druga zelišča in še veliko več. Bodite ustvarjalni!
Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.
 Shrani kot PDF