Sous Vide zrezek iz tune

Zrezki iz tunine po postopku sous vide: preprosti, okusni in pustolovski. Steak iz tune se ne prepeče preveč – glede na vaše želje je popolna temperatura med 48 in 54 °C. To zlahka dosežete s postopkom počasnega kuhanja Sous Vide. Najpreprostejša rešitev so zato kuhalniki Sous Vide podjetja Klarstein. Vakuumsko zavita tuna lahko odlično razvije svoje okuse in je neverjetno mehka. V našem receptu vam pokažemo, kako navdušiti družino, prijatelje in goste kot pravi kuhar. Veliko zabave ob deljenju!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
2 zrezka tune vsak približno 250 g
1žlica masla
Pripomočki
Sous Vide Stick

Prehranske vrednosti

379 Kalorije
0 g Ogljikovi hidrati
19 g Maščoba
52 g Beljakovine

Postopek

1.

Pripravite vodno kopel

Vodno kopel segrejte na 44 °C.
Označi kot dokončano
2.

Priprava tune

Tuno sperite s hladno vodo, jo osušite in vakuumsko zaprite v vrečko.
Označi kot dokončano
3.

Kuhanje sous vide

Vakuumsko vrečko s tuno postavite v vodno kopel in kuhajte 36 minut.
Označi kot dokončano
4.

Ocvrite ribe

Segrejte ponev in v njej stopite maslo. Tuno vzemite iz vrečke in jo popečete na obeh straneh. Vsako približno 15 sekund. Takoj postrezite.
Označi kot dokončano

Opombe

Hranilne vrednosti so približne, temeljijo na navedenih sestavinah. Možno je, da se bodo dejansko razlikovale.
 Shrani kot PDF