Pomarančna lučka

Pomarančna lučka je klasika iz otroštva. Želite ga hitro in enostavno pripraviti doma? Vzemite kalupe za sladolede in pripravljeni ste na delo. Mimogrede, ali ste vedeli, da lahko iz skoraj vseh sadnih sokov pripravite sladolede? Sok prelijte v modelčke, dodajte palčke in vse skupaj zamrznite. Ne bi moglo biti enostavneje, kajne? Mimogrede, imamo odličen članek o domačem sladoledu in njegovi pripravi. Vsekakor ga preberite.

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
600 ml pomarančnega soka 100-odstotni sok
30 g sladkorja
2čajni žlički limoninega soka
Pripomočki
Modelčki za sladolede

Prehranske vrednosti

122 Kalorije
28 g Ogljikovi hidrati
0 g Maščobe
1 g Beljakovine

Postopek

1.

Raztopite sladkor

Sladkor segrejte v 100 ml pomarančnega soka in mešajte, dokler se sladkor ne raztopi.
Označi kot dokončano
2.

Priprava sladoleda

Dodajte preostali pomarančni in limonin sok ter vse skupaj razdelite v modelčke za sladoled. V zamrzovalniku zamrzujte vsaj 5 ur, najbolje čez noč, in uživajte.
Označi kot dokončano

Opombe

Če sladoledov ne morete odstraniti iz modelčka, jih prelijte s toplo vodo.
Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.
 Shrani kot PDF