Marinirana feta
super easy
Marinirana feta je hit poletja – zlasti na žaru ali na samopostrežnih mizah. Nikoli niste marinirali fete? Preizkusite naš recept! Kot pri večini naših receptov se prepustite ustvarjalnosti in spreminjajte sestavine po svojem okusu. Pri kmariniranju fete imate veliko svobode in se lahko igrate z zelišči, začimbami in okusi, dokler ne najdete svoje najljubše mešanice. Ste v igri?
Sestavine
Izberite število obrokov
200 g sira feta | |
200 ml oljčnega olja | |
2vejici rožmarina | |
2vejici timijana | |
1žlica zrnc popra | |
1 strok česna |
Pripomočki
Zračno neprepustna skodelica, ki jo je mogoče zapreti |
Prehranske vrednosti
778
Kalorije
11 g
Ogljikovi hidrati
66 g
Maščobe
25 g
Beljakovine
Postopek
1.
Priprava sestavin
Zelišča dobro operite in osušite. Drobno narežite. Čebulo in česen olupimo ter drobno sesekljamo. Osušite feto in jo narežite na kocke.
Označi kot dokončano
2.
Naloži feto
Vse sestavine prelijte v nepredušno posodo in dobro premešajte. Naj počiva vsaj 12 ur in dober okus!
Označi kot dokončano
Opombe
Poleg fete lahko dodate tudi suhe paradižnike, olive, druga zelišča in še veliko več. Bodite ustvarjalni!
Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.