Domači njoki

Proizvodnja domačih njokov je ročno delo. Ko pa se boste usedli nad krožnik okusne hrane, si boste rekli, da je bilo vredno. To vam zagotavljamo. Poleg tega vas bodo domači njoki nagradili ne le s svojim okusom, temveč tudi s tem, kako preprosti so. Za pripravo potrebujete 3 do 4 sestavine, ki jih imate redno v shrambi. Krompir, moka, jajca, lahko tudi malo škroba. To je vse, kar potrebujete za to klasično okusno jed.
Za oblikovanje tipičnih njokov potrebujete le vilice. Ljubitelji italijanske kuhinje vedo, da lahko kupite tudi posebne lesene deske z utori, ki oblikujejo testo v želeno obliko kot italijanski kuhar. Mimogrede, testo lahko napolnite. Sir, sladki krompir ali celo buče. Za vašo domišljijo ni nikakršnih omejitev.

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
1 kg mokastega krompirja
250 g moke + za gnetenje in kuhanje
1 jajce
1žlica krompirjevega škroba
2žlički muškatnega oreščka neobvezno
sol in poper po okusu
Pripomočki
Lupilec krompirja ali strgalnik krompirja
Deska za njoke neobvezno

Prehranske vrednosti

289 Kalorije
58 g Ogljikovi hidrati
1 g Maščobe
8 g Beljakovine

Postopek

1.

Krompir skuhajte

Krompir olupite in ga približno 20 minut kuhajte v osoljeni vodi, dokler se ne zmehča. Krompir zmečkajte ali naribajte in pustite, da se ohladi (pazite, da je res rahlo zmečkan).
Označi kot dokončano
2.

Priprava testa

Krompirju dodajte moko in jajce ter zgnetite v čvrsto testo.
Označi kot dokončano
3.

Oblikujte njoke

Testo razdelite na 10 - 15 g težke dele in jih z nastrganimi rokami oblikujte v kroglice. Vsako kroglico položite na vilice in jo s palcem nežno potisnite skozi zobe vilic (to zahteva nekaj vaje).
Označi kot dokončano
4.

Kuhajte njoke

Njoke kuhajte v vreli vodi, dokler ne priplavajo na površje. Nato jih po potrebi obdelajte.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.
 Shrani kot PDF