Čebulna omakica

Veganska čebulna omaka: zaradi osnove iz belega fižola ter okusa čebule in rožmarina je preprosto neverjetna. Ne verjamete? Potem vam priporočamo, da preizkusite naš hiter in enostaven recept. Dip je odličen za samopostrežni bife, za pomakanje sveže pogače ali z našimi veganskimi tofu hlebčki! Poleg tega je pripravljen v manj kot 30 minutah in ga lahko pojedo vsi. Dovolj razlogov, da jo preizkusite, se vam ne zdi?

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
2 čebuli
1 strok česna
1žlica olivnega olja
1žlica rjavega sladkorja
1pločevinka belega fižola
1 limeta
1žlica čebule v prahu
1/2šopka peteršilja
3vejice rožmarina
sol in poper po okusu
Pripomočki
GrandPrix neobvezno
ali mešalnik

Prehranske vrednosti

274 Kalorije
33 g Ogljikovi hidrati
11 g Maščobe
7 g Beljakovine

Postopek

1.

Prepražite čebulo

Čebulo in česen olupimo ter drobno sesekljamo. Počasi jih pražite v ponvi z 1 žlico olivnega olja na srednji temperaturi, približno 20 minut. Zadnjih 5 minut dodajte rjavi sladkor.
Označi kot dokončano
2.

Priprava sestavin

Operite peteršilj in rožmarin. Z rožmarinove vejice odtrgajte liste. Oboje drobno sesekljajte v stroju GrandPrix ali ročno. Pustite, da se fižol odcedi. Naribajte lupino limete in iz nje iztisnite sok.
Označi kot dokončano
3.

Zmešajte omako

Dodajte fižol, preostalo oljčno olje, limetin sok in lupino, čebulo v prahu, sol in poper ter mešajte v aparatu GrandPrix na hitrosti 10 20 sekund ali na najvišji nastavitvi. Dodajte čebulo in česen, ponovno zmešajte in začinite po okusu.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.
 Shrani kot PDF