Tofu medaljoni iz cvrtnika na vroč zrak

Tofu medaljoni so naš najbolj priljubljen veganski prigrizek. V naši različici so rahlo začinjeni, zelo hrustljavi in v notranjosti prijetno kremasti. Najraje jih postrežemo s čebulno omako. Za ljubitelje pikantnega je idealna rešitev, če tofu medaljone postrežete z omako Sriracha. To poslastico ocvremo v cvrtniku z vročim zrakom. Samo popršite jih z malo olja, rezultat pa bo veliko bolj zdrav kot iz običajnega cvrtnika. Recept, ki je poln koristi! Kaj še čakate?

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
400 g tofuja
100 g moke
150 g omake Sriracha ali druge veganske omake
1žlica vode
1žlica koruzne moke
1žlička čilija v prahu
1žlička curryja v prahu
1žlička česna v prahu
1žlička mlete paprike
50 g moke panko ali drobtin
50 g koruznih kosmičev
3žlice rastlinskega olja
sol in poper po okusu
Pripomočki
Toplozračna friteza

Prehranske vrednosti

72 Kalorije
9 g Ogljikovi hidrati
3 g Maščobe
3 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava tofuja

Tofu osušite in narežite na želeno velikost. Položite ga v posodo vročega zraka, obloženo s papirjem za peko, in ga pri 200 °C pecite 10 minut. Med tem časom ga enkrat obrnite.
Označi kot dokončano
2.

Pripravite si "trojni ovoj"

Z moko posujte globok krožnik. V drugem krožniku zmešajte Sriracha s škrobom, vodo, čilijem, česnom in mletim čilijem. V vrečki za zamrzovanje rahlo zdrobite koruzne kosmiče in jih skupaj z moko panko vlijte v tretji globok krožnik.
Označi kot dokončano
3.

Panirajte medaljone

Kose tofuja panirajte z moko, mešanico Sriracha in mešanico koruznih kosmičev.
Označi kot dokončano
4.

Cvremo!

Panirane tofujeve medaljone položite v vročo ponev, obloženo s papirjem za peko, jih premažite ali popršite z rastlinskim oljem in jih 15 minut pecite pri 200 °C. Obrnite medaljone, ponovno dodajte olje in jih pecite še 15 minut. Dober tek!
Označi kot dokončano
 Shrani kot PDF