Čatni iz manga

Čatni iz manga je zelo vsestranski. Najraje ga uporabljamo kot sladko in pikantno presenečenje v burgerjih ali sendvičih. Odličen je tudi kot namaz ali subtilen dodatek k bagetam. Čatni začinimo z malo čilija. Si upate poskusiti?

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
300 g manga svežega ali zamrznjenega
100 ml belega vinskega kisa
3žlice trsnega sladkorja
1žlička kurkume
10 g svežega ingverja
1žlička kumine
1 limeta
1 strok česna
1 rdeča paprika neobvezno
1žlica rastlinskega olja
sol in poper po okusu
Pripomočki
Mešalnik neobvezno

Prehranske vrednosti

76 Kalorije
14 g Ogljikovi hidrati
2 g Maščobe
1 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava surovin

Česen olupite ter drobno sesekljajte. Čilijem odstranite semena in jih drobno sesekljajte. Naribajte lupino limete in iz nje iztisnite sok. Ingver olupite in na drobno naribajte.
Označi kot dokončano
2.

Pripravite čatni

V ponvi segrejte rastlinsko olje. V njem prepražite čili, ingver in česen. Dodajte mango in začinite s kisom. Dodajte druge sestavine in kuhajte približno 30 minut, dokler se mango ne zmehča in začne kuhati. Začinite s soljo in poprom. Po potrebi zmešajte z ročnim mešalnikom.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.
 Shrani kot PDF