Čatni iz manga
Čatni iz manga je zelo vsestranski. Najraje ga uporabljamo kot sladko in pikantno presenečenje v burgerjih ali sendvičih. Odličen je tudi kot namaz ali subtilen dodatek k bagetam. Čatni začinimo z malo čilija. Si upate poskusiti?
Sestavine
Izberite število obrokov
300 g manga svežega ali zamrznjenega | |
100 ml belega vinskega kisa | |
3žlice trsnega sladkorja | |
1žlička kurkume | |
10 g svežega ingverja | |
1žlička kumine | |
1 limeta | |
1 strok česna | |
1 rdeča paprika neobvezno | |
1žlica rastlinskega olja | |
sol in poper po okusu |
Pripomočki
Mešalnik neobvezno |
Prehranske vrednosti
76
Kalorije
14 g
Ogljikovi hidrati
2 g
Maščobe
1 g
Beljakovine
Postopek
1.
Priprava surovin
Česen olupite ter drobno sesekljajte. Čilijem odstranite semena in jih drobno sesekljajte. Naribajte lupino limete in iz nje iztisnite sok. Ingver olupite in na drobno naribajte.
Označi kot dokončano
2.
Pripravite čatni
V ponvi segrejte rastlinsko olje. V njem prepražite čili, ingver in česen. Dodajte mango in začinite s kisom. Dodajte druge sestavine in kuhajte približno 30 minut, dokler se mango ne zmehča in začne kuhati. Začinite s soljo in poprom. Po potrebi zmešajte z ročnim mešalnikom.
Označi kot dokončano
Opombe
Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.