Bavarski sirovi špecli
Käsespätzle, Bavarski sirovi špecli. Nam se že cedijo sline, kaj pa vam? Naš recept je zelo preprost in izjemno hiter. Lahko uporabite kupljene špecle, s tem ni nič narobe, poleg tega bo priprava še hitrejša. Če pa imate čas in željo po resnično edinstvenem doživetju, pripravite domače spätzle. S sirom in ocvrto čebulo je dobesedno potovanje v gastronomski rajski vrt.
Sestavine
Izberite število obrokov
500 g špeclov | |
100 g pražene čebule | |
250 g gorskega sira | |
250 g ementala | |
1šopek drobnjaka | |
1žlica sproščenega masla | |
1žlička muškatnega oreščka | |
Sol in poper po okusu |
Prehranske vrednosti
800
Kalorije
44 g
Ogljikovi hidrati
47 g
Maščobe
46 g
Beljakovine
Postopek
1.
Priprava sestavin
Naribajte sir in skuhajte špecle v skladu z navodili na embalaži. Drobnjak operite, posušite in ga narežite na tanke kolobarje.
Označi kot dokončano
2.
Stopite sir
Špecle odcedite in prihranite približno 3 žlice vode. V ponvi raztopite maslo in v njem na kratko prepražite špecle. Dodajte nariban sir, muškatni orešček, sol in poper ter mešajte, dokler se sir ne stopi in se ne"vleče". Postrezite z ocvrto čebulo in drobnjakom.
Označi kot dokončano
Opombe
Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.