Čebulna omakica
Veganska čebulna omaka: zaradi osnove iz belega fižola ter okusa čebule in rožmarina je preprosto neverjetna. Ne verjamete? Potem vam priporočamo, da preizkusite naš hiter in enostaven recept. Dip je odličen za samopostrežni bife, za pomakanje sveže pogače ali z našimi veganskimi tofu hlebčki! Poleg tega je pripravljen v manj kot 30 minutah in ga lahko pojedo vsi. Dovolj razlogov, da jo preizkusite, se vam ne zdi?
Sestavine
Izberite število obrokov
2 čebuli | |
1 strok česna | |
1žlica olivnega olja | |
1žlica rjavega sladkorja | |
1pločevinka belega fižola | |
1 limeta | |
1žlica čebule v prahu | |
1/2šopka peteršilja | |
3vejice rožmarina | |
sol in poper po okusu |
Pripomočki
GrandPrix neobvezno | |
ali mešalnik |
Prehranske vrednosti
274
Kalorije
33 g
Ogljikovi hidrati
11 g
Maščobe
7 g
Beljakovine
Postopek
1.
Prepražite čebulo
Čebulo in česen olupimo ter drobno sesekljamo. Počasi jih pražite v ponvi z 1 žlico olivnega olja na srednji temperaturi, približno 20 minut. Zadnjih 5 minut dodajte rjavi sladkor.
Označi kot dokončano
2.
Priprava sestavin
Operite peteršilj in rožmarin. Z rožmarinove vejice odtrgajte liste. Oboje drobno sesekljajte v stroju GrandPrix ali ročno. Pustite, da se fižol odcedi. Naribajte lupino limete in iz nje iztisnite sok.
Označi kot dokončano
3.
Zmešajte omako
Dodajte fižol, preostalo oljčno olje, limetin sok in lupino, čebulo v prahu, sol in poper ter mešajte v aparatu GrandPrix na hitrosti 10 20 sekund ali na najvišji nastavitvi. Dodajte čebulo in česen, ponovno zmešajte in začinite po okusu.
Označi kot dokončano
Opombe
Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.