Zrezki s parmezanom
Danes bomo jedli zrezke s parmezanom. Klasični telečji zrezek paniramo v drobtinah s parmezanom in svežim timijanom ter ocvremo. Temu se ne more upreti noben ljubitelj mesa! Recept je hiter in enostaven za pripravo, še boljši pa je, če zrezke postrežemo z okusno solato iz rukole in krompirja ali s pečenim krompirjem. Takoj jih morate preizkusiti!
Sestavine
Izberite število obrokov
2 telečja zrezka | |
50 g parmezana | |
2žlici drobtin | |
2 jajci | |
4žlici moke Typ 405 | |
2žlici ghee masla | |
2vejici svežega timijana | |
Sol in poper po želji |
Pripomočki
krožnik | |
strgalo |
Prehranske vrednosti
378
Kalorije
11 g
Ogljikovi hidrati
19 g
Maščobe
40 g
Beljakovine
Postopek
1.
Priprava zrezkov
Na zrezke položimo kos folije za živila in jih poravnamo.
Označi kot dokončano
2.
Priprava mase za paniranje
Naribajte parmezan, operite in posušite timijan, odtrgajte liste z vejic in narežite na drobno. Parmezan in timijan zmešajte z drobtinami, začinite s soljo in poprom ter položite na plitev krožnik. V drugi posodi razbijemo dve jajci in ju stepemo. V tretjem krožniku pripravite moko.
Označi kot dokončano
3.
Paniranje
Najprej zrezek povaljajte v moki, nato ga pomočite v jajce in na koncu v parmezanovih drobtinah.
Označi kot dokončano
4.
Cvrtje zrezkov
V veliki ponvi segrejte ghee maslo in zrezke pražite na obeh straneh približno 4 minute, da postanejo hrustljavi in zlato rjavi.
Označi kot dokončano