Raclette Tarte flambée
Raclette tarte flambée je odličen dodatek kulinaričnemu večeru raclette z družino in prijatelji. Zaradi tankega testa bo dno tarte flambée slastno hrustljavo. Na vrhu so vse sestavine za klasično alzaško tarte flambée: kisla smetana, slanina in čebula. To ni veliko, kajne? In večina tega je že na mizi pri klasični večerji z raclette. Preprosto pregnetite naše testo za tarte flambée vnaprej in lahko popestrite svoj večer. Še bolj praktično: Seveda ni nujno, da testo za tarte flambée kombinirate s temi sestavinami, dovoljena je vsaka druga možnost! Uporabite vse, kar je na mizi, in ustvarite svoj novi najljubši recept za raclette.
Sestavine
Izberite število obrokov
| 1porcija testa za tarte flambée Druga možnost: pripravljen iz hladilne omare | |
| 4 žlice kisle smetane | |
| 40 g kock slanine | |
| 1/2 čebule | |
| sol in poper po okusu |
Pripomočki
| Žar Raclette s ponvami za cvrtje |
Prehranske vrednosti
142
Kalorije
12 g
Ogljikovi hidrati
9 g
Maščobe
3 g
Beljakovine
Postopek
1.
Pripravite sestavine
Razdelite listnato testo na 4 manjše dele ter ga zvijete in oblikujete glede na obliko pekačev.
Označi kot dokončano
2.
Napolnite ponev
Položite testo, namažite ga s kislo smetano, soljo in poprom. Na vrh položite slanino in čebulo.
Označi kot dokončano
3.
Pripravite pekače
Postavite jih v žar za raclette in jih pecite približno 10 minut, dokler ne dobijo želene stopnje porjavelosti.
Označi kot dokončano
Opombe
V tem receptu je ena porcija enaka eni ponvi.
Hranilne vrednosti so ocenjene glede na surovine. Pravzaprav se lahko razlikujejo.