Tortilja iz sladkega krompirja
super easy
Ai caramba! Danes je na meniju tortilja iz sladkega krompirja – prvotno španska klasika z novim preobratom. Klasični krompir smo zamenjali s sladkim. Tortilji lahko dodate tudi špinačo in ovčji sir. Začinjen, aromatičen in sladek hkrati: po našem mnenju prava poslastica.
Sestavine
Izberite število obrokov
500 g sladkega krompirja | |
200 g ovčjega sira | |
200 g mlade špinače | |
8 jajci | |
3 stroka česna | |
2 rdeča čebula | |
2 žlici masla | |
sol in poper (po okusu) |
Pripomočki
1 Velika ponev za cvrtje |
Prehranske vrednosti
306
Kalorije
24 g
Ogljikovi hidrati
16 g
Maščobe
14 g
Beljakovine
Postopek
1.
Pripravite sestavine
Sladki krompir, česen in čebulo olupite in drobno sesekljajte. Operite in posušite špinačo. Feto grobo zdrobite.
Označi kot dokončano
2.
Jajca zmešajte z drugimi sestavinami. Začinite s soljo in poprom.
Označi kot dokončano
3.
Degustacija!
Začinite s soljo in poprom.
Označi kot dokončano
4.
Sestavine razporedite po ponvi
V ponvi raztopite maslo in vanj enakomerno razporedite krompirjevo zmes.
Označi kot dokončano
5.
Pripravite tortilje
Tortiljo kuhajte na srednji temperaturi približno 35 minut.
Označi kot dokončano
Opombe
Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.