Tortilja iz sladkega krompirja

Ai caramba! Danes je na meniju tortilja iz sladkega krompirja – prvotno španska klasika z novim preobratom. Klasični krompir smo zamenjali s sladkim. Tortilji lahko dodate tudi špinačo in ovčji sir. Začinjen, aromatičen in sladek hkrati: po našem mnenju prava poslastica.

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
500 g sladkega krompirja
200 g ovčjega sira
200 g mlade špinače
8 jajci
3 stroka česna
2 rdeča čebula
2 žlici masla
sol in poper (po okusu)
Pripomočki
1 Velika ponev za cvrtje

Prehranske vrednosti

306 Kalorije
24 g Ogljikovi hidrati
16 g Maščobe
14 g Beljakovine

Postopek

1.

Pripravite sestavine

Sladki krompir, česen in čebulo olupite in drobno sesekljajte. Operite in posušite špinačo. Feto grobo zdrobite.
Označi kot dokončano
2.

Jajca zmešajte z drugimi sestavinami. Začinite s soljo in poprom.
Označi kot dokončano
3.

Degustacija!

Začinite s soljo in poprom.
Označi kot dokončano
4.

Sestavine razporedite po ponvi

V ponvi raztopite maslo in vanj enakomerno razporedite krompirjevo zmes.
Označi kot dokončano
5.

Pripravite tortilje

Tortiljo kuhajte na srednji temperaturi približno 35 minut.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.
 Shrani kot PDF