Mango sladica v kozarcu

Mango sladica v kozarcu je videti zelo prefinjeno, vendar je njena priprava hitra in preprosta. Je popolno presenečenje za goste po okusni večerji. Ta sladica z mangom in mascarponejem prinaša sadne, kremaste poletne vibracije. Naša mala kreacija je pripravljena v samo 30 minutah in obljubljamo, da se bo prikradla na vrh vašega seznama najljubših sladic. Si jo želite preizkusiti?

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
250 g maskarpone
200 ml stepene smetane
1 strok vanilije ali 1 vrečka vanilijevega sladkorja
2 manga ali 300 g zamrznjenega manga
100 g piškotov mi smo uporabili ovsene piškote
1/2vejice mete po želji, za okras
Pomoči
Mešalnik za hrano neobvezno
ali ročni mešalnik
4 kozarci za sladico
1 slaščičarska vrečka za okraševanje neobvezno / uporabite lahko tudi vrečko za cevi z odrezano konico

Prehranske vrednosti

480 Kalorije
30 g Ogljikovi hidrati
36 g Maščobe
7 g Beljakovine

Postopek

1.

Pripravite smetano

Stepeno smetano stepite do trdega. Mascarpone in vanilijo stepite v gladko maso.
Označi kot dokončano
2.

Pripravite mango

Mango olupite, narežite na kocke in zmešajte.
Označi kot dokončano
3.

Sladico lahko razporedite po plasteh

Piškote zdrobite, z njimi prekrijte dno kozarcev in jih pritisnite. Po vrhu namažite kremo (najbolje z vrečko za brizganje) in dodajte plast mangovega pireja. Okrasite z meto.
Označi kot dokončano

Opombe

Sloje lahko poljubno spreminjate. Če želite več sadja, dodajte drugo plast mangovega pireja, če želite več hrustljavosti, pa v sladico dodajte več piškotov. Vsak ima drugačen okus. Kaj pa vi?
Recept zadostuje za 4 kozarce.
Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.
 Shrani kot PDF