Tortilja iz sladkega krompirja
super easy
Ai caramba! Danes je na meniju tortilja iz sladkega krompirja – prvotno španska klasika z novim preobratom. Klasični krompir smo zamenjali s sladkim. Tortilji lahko dodate tudi špinačo in ovčji sir. Začinjen, aromatičen in sladek hkrati: po našem mnenju prava poslastica.
Sestavine
Izberite število obrokov
| 500 g sladkega krompirja | |
| 200 g ovčjega sira | |
| 200 g mlade špinače | |
| 8 jajci | |
| 3 stroka česna | |
| 2 rdeča čebula | |
| 2 žlici masla | |
| sol in poper (po okusu) | 
Pripomočki
| 1 Velika ponev za cvrtje | 
Prehranske vrednosti
					306
											Kalorije
									
							
					24 g
											Ogljikovi hidrati
									
							
					16 g
											Maščobe
									
							
					14 g
											Beljakovine
									
					Postopek
			
				1.			
				
					
			
					Pripravite sestavine
Sladki krompir, česen in čebulo olupite in drobno sesekljajte. Operite in posušite špinačo. Feto grobo zdrobite.
										
					
						
						Označi kot dokončano
					
				
			
				2.			
				
					
					
			
					Jajca zmešajte z drugimi sestavinami. Začinite s soljo in poprom.
										
					
						
						Označi kot dokončano
					
				
			
				3.			
				
					
			
					Degustacija!
Začinite s soljo in poprom.
										
					
						
						Označi kot dokončano
					
				
			
				4.			
				
					
			
					Sestavine razporedite po ponvi
V ponvi raztopite maslo in vanj enakomerno razporedite krompirjevo zmes.
										
					
						
						Označi kot dokončano
					
				
			
				5.			
				
					
			
			Pripravite tortilje
Tortiljo kuhajte na srednji temperaturi približno 35 minut.
										
					
						
						Označi kot dokončano
					
				Opombe
				Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.