Tofu medaljoni iz cvrtnika na vroč zrak
Tofu medaljoni so naš najbolj priljubljen veganski prigrizek. V naši različici so rahlo začinjeni, zelo hrustljavi in v notranjosti prijetno kremasti. Najraje jih postrežemo s čebulno omako. Za ljubitelje pikantnega je idealna rešitev, če tofu medaljone postrežete z omako Sriracha. To poslastico ocvremo v cvrtniku z vročim zrakom. Samo popršite jih z malo olja, rezultat pa bo veliko bolj zdrav kot iz običajnega cvrtnika. Recept, ki je poln koristi! Kaj še čakate?
Sestavine
Izberite število obrokov
400 g tofuja | |
100 g moke | |
150 g omake Sriracha ali druge veganske omake | |
1žlica vode | |
1žlica koruzne moke | |
1žlička čilija v prahu | |
1žlička curryja v prahu | |
1žlička česna v prahu | |
1žlička mlete paprike | |
50 g moke panko ali drobtin | |
50 g koruznih kosmičev | |
3žlice rastlinskega olja | |
sol in poper po okusu |
Pripomočki
Toplozračna friteza |
Prehranske vrednosti
72
Kalorije
9 g
Ogljikovi hidrati
3 g
Maščobe
3 g
Beljakovine
Postopek
1.
Priprava tofuja
Tofu osušite in narežite na želeno velikost. Položite ga v posodo vročega zraka, obloženo s papirjem za peko, in ga pri 200 °C pecite 10 minut. Med tem časom ga enkrat obrnite.
Označi kot dokončano
2.
Pripravite si "trojni ovoj"
Z moko posujte globok krožnik. V drugem krožniku zmešajte Sriracha s škrobom, vodo, čilijem, česnom in mletim čilijem. V vrečki za zamrzovanje rahlo zdrobite koruzne kosmiče in jih skupaj z moko panko vlijte v tretji globok krožnik.
Označi kot dokončano
3.
Panirajte medaljone
Kose tofuja panirajte z moko, mešanico Sriracha in mešanico koruznih kosmičev.
Označi kot dokončano
4.
Cvremo!
Panirane tofujeve medaljone položite v vročo ponev, obloženo s papirjem za peko, jih premažite ali popršite z rastlinskim oljem in jih 15 minut pecite pri 200 °C. Obrnite medaljone, ponovno dodajte olje in jih pecite še 15 minut. Dober tek!
Označi kot dokončano