Solata Kritharaki
super easy
Solata kritharaki je kot nalašč za peko na žaru ali celo za izboljšanje dneva. Kritharaki so grške testenine, ki spominjajo na večja zrna riža. Imenuje se tudi orzo ali risoni. Okusne majhne testenine so odlično kombinirane s svežimi sestavinami, kot so paradižnik, čebula in kumare. Ta solata, začinjena z malo limone, oljčnim oljem, soljo in poprom, bo zagotovo popestrila vaš naslednji bife. Zakaj ne bi poskusili tega kar takoj!
Sestavine
Izberite število obrokov
500 g rezancev kritharaki | |
1/2 kumare | |
200 g koktajl paradižnika | |
150 g sira feta | |
100 g črnih oliv brez koščic | |
1/2 rdeče čebule | |
1/2šopka peteršilja | |
2žlici olivnega olja | |
1žlici žlica limoninega soka | |
sol in poper po okusu |
Prehranske vrednosti
207
Kalorije
26 g
Ogljikovi hidrati
7 g
Maščobe
8 g
Beljakovine
Postopek
1.
Skuhajte testenine
Testenine Krtharaki skuhajte po navodilih na embalaži, jih odcedite in zmešajte z 1 žlico olivnega olja. Pustite, da se ohladi.
Označi kot dokončano
2.
Priprava sestavin
Operite kumare, paradižnik in peteršilj. Vse narežite na majhne koščke. Feto odcedite in zdrobite. Olive narežite na rezine. Čebulo olupimo ter drobno sesekljamo.
Označi kot dokončano
3.
Pripravite solato
Vse sestavine zmešajte skupaj. Začinite olivnim oljem, limoninim sokom, soljo in poprom.
Označi kot dokončano
Opombe
Kot alternativa osnovnemu prelivu se k tej solati odlično poda tudi jogurtov preliv!
Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.