Solata Kritharaki

Solata kritharaki je kot nalašč za peko na žaru ali celo za izboljšanje dneva. Kritharaki so grške testenine, ki spominjajo na večja zrna riža. Imenuje se tudi orzo ali risoni. Okusne majhne testenine so odlično kombinirane s svežimi sestavinami, kot so paradižnik, čebula in kumare. Ta solata, začinjena z malo limone, oljčnim oljem, soljo in poprom, bo zagotovo popestrila vaš naslednji bife. Zakaj ne bi poskusili tega kar takoj!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
500 g rezancev kritharaki
1/2 kumare
200 g koktajl paradižnika
150 g sira feta
100 g črnih oliv brez koščic
1/2 rdeče čebule
1/2šopka peteršilja
2žlici olivnega olja
1žlici žlica limoninega soka
sol in poper po okusu

Prehranske vrednosti

207 Kalorije
26 g Ogljikovi hidrati
7 g Maščobe
8 g Beljakovine

Postopek

1.

Skuhajte testenine

Testenine Krtharaki skuhajte po navodilih na embalaži, jih odcedite in zmešajte z 1 žlico olivnega olja. Pustite, da se ohladi.
Označi kot dokončano
2.

Priprava sestavin

Operite kumare, paradižnik in peteršilj. Vse narežite na majhne koščke. Feto odcedite in zdrobite. Olive narežite na rezine. Čebulo olupimo ter drobno sesekljamo.
Označi kot dokončano
3.

Pripravite solato

Vse sestavine zmešajte skupaj. Začinite olivnim oljem, limoninim sokom, soljo in poprom.
Označi kot dokončano

Opombe

Kot alternativa osnovnemu prelivu se k tej solati odlično poda tudi jogurtov preliv!
Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.
 Shrani kot PDF