Jagodni sladoled

Večni sladoled iz aparata za pripravo sladoleda

Jagodni sladoled je eden od najbolj klasičnih sladoledov. In to je dobro! Ker: obožujemo jagode v vseh oblikah in načinih priprave. Ker jih lahko uživamo predvsem spomladi in poleti, je logično, da jih lahko uporabimo za pripravo osvežilnega sladoleda. To je zelo preprosto! Očistite jagode, jih zmešajte z drugimi sestavinami in jih dajte v aparat za sladoled. Za vse ostalo bomo poskrbeli mi! Se vam začnejo cediti sline? Nato preizkusite naš recept ali preberite še več zanimivih dejstev in nasvetov o pripravi lastnega sladoleda.

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
400 g jagod
80 g sladkorja
200 ml smetane
Pripomočki
Aparat za izdelavo sladoleda

Prehranske vrednosti

244 Kalorije
29 g Ogljikovi hidrati
13 g Maščobe
2 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava sestavin

Jagode operite in jim odstranite peclje. Zmešajte jih s sladkorjem. Smetano stepite do trdega in vse sestavine zmešajte skupaj.
Označi kot dokončano
2.

Jagodni sladoled v nekaj minutah

Maso za sladoled dajte v aparat za sladoled in jo mešajte približno 30 minut.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.
 Shrani kot PDF