Veganski čokoladni sladoled

Veganski čokoladni sladoled iz aparata za sladoled

Veganski čokoladni sladoled? Ali ste vedeli, da je njegova priprava zelo preprosta? Seveda ga lahko pripravite tudi z nadomestnim mlekom in smetano. Vendar menimo, da ima ta različica z aquafabo in 70-odstotno vegansko čokolado resnično kremasto konsistenco. Aquafaba je voda iz čičerke in je odlična za stepanje, podobno kot stepeni beljaki. Z njo in stopljeno čokolado nič ne ovira veganskega uživanja v sladoledu iz aparata za sladoled. Preizkusite naš enostaven recept zdaj!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
150 g aquafabe - veganskega jajčnega beljaka čičerikina voda
100 g veganske temne čokolade 70% vsebnost kakava
30 g sladkorja v prahu
2žlici kakava za peko
1ščepec soli
Pripomočki
Aparat za izdelavo sladoleda

Prehranske vrednosti

350 Kalorije
42 g Ogljikovi hidrati
16 g Maščobe
4 g Beljakovine

Postopek

1.

Priprava sestavin

V vodni kopeli stopite 80 g čokolade. Ostalo čokolado sesekljajte. Akvafabo s soljo stepite do trdega.
Označi kot dokončano
2.

Mešajte sladoledno zmes

V akvafabo presejemo sladkor v prahu in kakav za peko ter vmešamo v zmes. Čokolado mešajte, dokler ne nastane homogena masa.
Označi kot dokončano
3.

Zamrznite sladoled

Sladoledno zmes dajte v aparat za sladoled in zamrzujte približno 35 minut. Zadnji dve minuti vmešajte preostalo čokolado. Uživajte takoj ali shranite v zamrzovalniku. Pred uživanjem pustite, da se odtaja približno 15 minut.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.
 Shrani kot PDF