Baba Ganoush

Oriental Delight

Baba Ganoush prihaja iz Libanona in je aromatičen veganski namaz. Ta namaz iz jajčevcev je sestavljen predvsem iz pečenih ali praženih jajčevcev na žaru in tahinija (imenovanega tudi tahina), sezamove paste. V našem receptu vam pokažemo, kako enostavno je mogoče pripraviti Baba Ganoush. Slasten namaz lahko tudi okrasite po svojem okusu. Uporabili smo nekaj semen granatnega jabolka in svež peteršilj. Vendar je dobro videti tudi malo limoninega soka, različnih začimb v zrni ali drugih posipov. Poskusite! Mimogrede: Baba Ganoush je arabsko ime in dobesedno pomeni “pokvarjeni oče”. Kakšne zaključke boste iz tega potegnili, prepuščamo vam. Preizkušena dvojica je Baba Ganoush in falafel.

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
2 jajčevca
3 stroki česna
1čajna žlička kumina
60 g tahinija
4žlice olivnega olja
1 limona
sol in poper po okusu
50 g semen granatnega jabolka po želji, za okras
Pripomočki
Mešalnik
ali Palični mešalnik

Prehranske vrednosti

280 Kalorije
9 g Ogljikovi hidrati
23 g Maščobe
7 g Beljakovine

Postopek

1.

Specite jajčevce

Jajčevce po vsej površini prebodite z vilicami in jih približno 30 minut pecite na žaru ali v pečici pri 175 °C, na posredni temperaturi. Odstranite z ognja in pustite, da se 15 minut ohlajajo.
Označi kot dokončano
2.

Pripravite sestavine

Olupite in drobno sesekljajte česen. Naribajte limonino lupinico in iztisnite sok. Peteršilj operite, posušite in drobno nasekljajte.
Označi kot dokončano
3.

Pripravite Baba Ganoush

Jajčevce razpolovite, postrgajte meso in ga temeljito zmešajte s česnom. Dodajte limonin sok, tahini, oljčno olje, sol in poper. Postrezite s peteršiljem in semeni granatnega jabolka.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.
 Shrani kot PDF