Sir halloumi na žaru

Halloumi v marinadi iz limone in bazilike

Naš najljubši recept za sir halloumi na žaru je, da ga mariniramo v okusni in aromatični marinadi iz limone in bazilike. Sir je najbolje marinirati en dan prej, da se resnično prepoji z vsemi okusi. Nato ga postavite na žar, da bo sir lepo zapečen in bo imel dober okus! Želite izvedeti več o halloumiju? Potem si oglejte naš odličen vodnik: Spoznajte sir halloumi, ki je zaklad iz Grčije!

Vam je všeč ta recept?
0

Sestavine

Izberite število obrokov
600 g halloumija
1 limona
1/2šopka bazilike
4žlice olivnega olja
2 stroka česna
sol in poper
Pripomočki
Žar Halloumi lahko pripravite tudi v ponvi.

Prehranske vrednosti

561 Kalorije
5 g Ogljikovi hidrati
45 g Maščobe
33 g Beljakovine

Postopek

1.

Pripravite sestavine

Olupite in drobno sesekljajte česen. Baziliko umijte, posušite, ter ga na drobno nasekljajte. Naribajte limonino lupinico in iztisnite sok. Halloumi narežite v želeno obliko.
Označi kot dokončano
2.

Mariniranje halloumija

Vse sestavine dajte v vrečko, ki jo je mogoče ponovno zapreti, ali nepredušno zaprto posodo, dodajte sol in poper ter vse skupaj dobro premešajte. Marinirajte vsaj 2 uri, najbolje pa čez noč.
Označi kot dokončano
3.

Segrevanje žara

Žar segrejte na 170 °C.
Označi kot dokončano
4.

Sir halloumi na žaru

Halloumi položite na rešetko za žar in ga na obeh straneh pecite 3-5 minut.
Označi kot dokončano

Opombe

Prehranske vrednosti temeljijo na navedenih sestavinah in se lahko v resnici razlikujejo.
 Shrani kot PDF